Grilovaná zelenina
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010

Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 200-220 °C
na 200-220 °C
Postup
-
1
Baklažán a cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. Paradajky umyjeme a osušíme. Všetku zeleninu dôkladne premiešame s nasekanými bylinkami, olivovým olejom, soľou a korením.
- 2
Necháme ugrilovať pri teplote 200 - 220 °C a ihneď podávame.
- 3
Náš tip: Baklažán je ideálne nakrájať na kolieska, rozložiť na plech, posoliť a nechať tzv. vypotiť, aby sa stratila horkosť. Potom ho len osušíme papierovou utierkou. Zeleninu môžeme ochutiť aj prelisovaným cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
tak je nakrájené a osolené položím na sítko a hrnec a voda pěkně
odteče.
@oldomachac žihľavové a púpavové listy sa úplne bežne konzumujú