Grilovaná zelenina

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010
Grilovaná zelenina
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
20 minút
príprava
8-10 minút
na 200-220 °C

Suroviny

800 g
800 g
500 g
500 g
500  g
150 g
30 g nasekané




Postup

  1. 1

    Baklažán a cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. Paradajky umyjeme a osušíme. Všetku zeleninu dôkladne premiešame s nasekanými bylinkami, olivovým olejom, soľou a korením.

  2. 2

    Necháme ugrilovať pri teplote 200 - 220 °C a ihneď podávame.

  3. 3

    Náš tip: Baklažán je ideálne nakrájať na kolieska, rozložiť na plech, posoliť a nechať tzv. vypotiť, aby sa stratila horkosť. Potom ho len osušíme papierovou utierkou. Zeleninu môžeme ochutiť aj prelisovaným cesnakom.

Diskusia k receptu

tatranka
Tak toto je pre mňa lahôdka.A ku grilovanému mäsku nemá chybu.
celka
Vypadá to moc pěkně. Já když dávám vypotit lilky nebo cukety,
tak je nakrájené a osolené položím na sítko a hrnec a voda pěkně
odteče.
evanaaa
Celka,dobrý nápad, aspoň netreba míňať toľko servítiek a utierať.
22janka22
Pečenú zeleninku si asi dopraje veľa ľudí, ale neviem či by som ju dokázala zjesť samotnú. Ako príloha výborné.
yennn
Toto sa môže dať aj do rúry, ja dávam na plech asi 6 alobalových balíčkov, navrch dám ešte aj nivu, ktorá sa krásne roztopí. Vždy sa po tom zapráši.
bzuky
Velmi dobré už len paprika mi tam chýba
oldomachac
no dobre vazeni, ale ake vlastne bylinky?????, vari len nie zihlavove listy, ci pupavove, ci misaci chvost, totiz aj to su bylinky, to by potom bola potrava skor pre krmene husy a nie pre ludi, prepacte prosim moj sarkazmus, ale aj ked recept ponukla redakcia, to este neznamena, ze je zrozumitelny a priznam sa, ze ma zaujal a stiahol som si ho k svojim receptom, ale prosim tie bylinky..........., aj ja sa priklanam k paprike, miesto sampionov, dakujem
redakcia
Na tento typ jedla je vhodný tymián, petržlenová vňať, ale aj oregano, treba si zvoliť vhodnú kombináciu, ktorá vám chutí.
sonys
Velmi chutne a rychle....v rure na programe gril, nema chybu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia