Foie gras terina

Peter Duranský
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave, 10. októbra 2011
Foie gras terina
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

350 g
80 g
1 dl, redukované
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečienky sprudka ugrilujeme, do pripravenej formy kladieme pečienky nakrájané na 6–7 cm kusy, osolíme a okoreníme. Urobíme tri vrstvy. Zaťažíme a dáme odležať na 24 hodín do chladničky.

  2. 2

    Jeleniu sviečkovú nakrájame na menšie plátky, ktoré nasolíme, okoreníme (v mažiari urobíme zmes zo soli, korenia, sušeného feniklu) a mäso stiahneme do fólie, takže vzniknú rolky, ktoré z oboch strán sprudka ugrilujeme a dáme stuhnúť.

  3. 3

    Mäso nakrájame na tenké plátky, osolíme, okoreníme a podávame.

Diskusia k receptu