Foto: alextv
Jednoduchý recept, jedlo je podobné ako gyros.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná vykostíme a narežeme ich na medailóniky. Poukládame ich do hlbokej misky a zmiešame zo všetkým korením, olivovým olejom a paradajkovým pyrém /môžme použiť aj paradajkový pretlak/. Necháme aspoň 1/2 hodinky odležať. Očistíme zemiaky , prekrojíme ich na polovicu a dáme variť do osolenej vody.
- 2
Odležané kuracie stehná uložíme do menšieho pekáča a zalejeme ich šťavou ktorá ostala po odležaní, dáme ich grilovať do elektrického grilu. Grilujeme ich 10 minút z jednej a druhej strany, dávame pozor aby sa nám nepripálili. Po ugrilovaní z oboch strán ich znova otočíme a uložíme na nich paradajky pokrájané na kolieska a necháme ešte 10 minút grilovať.
- 3
Podávamé z uvarenými zemiakmi a sterilizovanou zeleninou podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu