Foto: kukulienka71
Jednoduchú marinádu s vrstvením som dnes obohatila o korianderové semienka. Nejak mi zachutili:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň pred plánovanou grilovačkou zvyknem mäso napácovať-marinovať, nechávam postáť cez noc v chladničke, aby mäso dobre nasiaklo chuťou marinády. Krkovičku som nakrájala na plátky, okraje som narezala, aby sa pri pečení nekrútili, nesolila som, ale vyklepala.
-
2
V mise som zmiešala olej, koreniny a horčicu. Ani marinádu som nesolila.
-
3
Jednotlivé pláty mäsa som namáčala v mise a kládla do inej, širšej misy vedľa seba.
-
4
na mäso som pokládla plátky cesnaku a cibule
-
5
Pokračovala som ďalšou vrstvou mäsa a na to som dala znova plátky cesnaku a cibule. Zaliala som zvyškom marinády, zakryla fresch fóliou a dala do chladničky
-
6
pred tepelnou úpravou som vybrala mäso z chladničky, aby sa trocha aklimatizovalo:-) Zatiaľ som pripravila ostatné suroviny na grilovanie: zelenú papriku, cibuľky a predvarené zemiaky v šupke. Gril som poriadne rozhorúčila a postupne na ňom opekala plátky mäsa a zeleniny. Z plátkov mäsa som pred vložením na gril špachtľou odstránila kolieska cibule a cesnaku, aby sa zbytočne nespálili.
-
7
Hotové mäso som osolila a uložila na hliníkovú tácku a zakryla druhou, aby ostali teplé, kým sa upečú ostatné plátky a zelenina so zemiakmi.
-
8
Mäso som preložila na servírovaciu misu, všade navôkol sa šírila omamná vôňa:-)
-
9
pekne sa opiekli prekrojené predvarené zemiaky, potreté ghee a koreninami
-
10
aj cibuľa a paprika
-
11
krkovičku som podávala s grilovanými zemiakmi a grilovanou zeleninou, bola aj čerstvá zelenina a miešaný brokolicový šalát od @kecemisa, chlebík, erós Pista a domáca paprikovo-cesnakovo-rajčinová sterilizovaná pomazánka podobná Ajvaru. Nesmelo chýbať dobre vychladené pivo, dobre padlo v tomto teple:-) Na zdravie!
voňavé a chutné, doplnené s výbornou zeleninou, nádherné foto.
skvelá kompozícia za *****
Niektory marinuju maso v mlieku a dokonca aj v kyslom mlieku.Koreniny si vybrala podla mojej chuti.Koriander sa hodi k masu.Povacsine sa miesa do polosuchych a makkych masovych vyrobkov.Jedlo je pekne naservirovane a chutne pripravene.Sikulka si.
PS: Marinovat by sa nemalo pri izbovej teplote?
www.pluska.sk/izahradkar/specialy/bylinky-lasky/bylin...