Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste

Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 g
0,05 l
800 g
0,2 l
150 g
1 ks
0,1 l
0,6 l
1-2 hviezdičky
1 ks
250 g
100 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.

  2. 2

    Červenú kapustu vložíme do skaramelizovanej červenej cibule, pridáme badián, škoricu, bobkový list. Postupne pridávame džús. Kapustu občasne miešame, karamelizujeme, až kým nie je chrumkavá, asi 20 – 30 minút. Ku koncu zastrekneme balzamikom a limetkou.

  3. 3

    Ražné placky: V miske rozmiešame ražnú múku spolu s pohánkovou múkou, olejom, soľou a vodou, až kým nevznikne konzistencia palacinkového cestíčka. Rozlejeme na gril alebo veľkú panvicu a z každej strany opekáme, grilujeme asi 2 minúty.

  4. 4

    Robi mäso je bielkovina rastlinného pôvodu – obsahuje pšenicu, kukuricu, špaldu – dá sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou, v biopotravinách či niektorých supermarketoch.

Diskusia k receptu

monnikka
robi mäso sa chystám urobiť, dcéry ochutnali v školskej jedálni a chválili, tak skúsim takto s kapustou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia