Tandoori kura

elantra - fotkaelantra, 1. mája 2011
Tandoori kura
Foto: elantra

Nakladala som encián a inšpirovaná verziou @enerrgizera som použila zmes korenia Tandoori Masala. V chladničke bolo kúpené kura na víkend, a keď už Zobraziť celý popisNakladala som encián a inšpirovaná verziou @enerrgizera som použila zmes korenia Tandoori Masala. V chladničke bolo kúpené kura na víkend, a keď už bolo aj korenie vybraté, okúpala som kuriatko v jogurtovo-koreninovej zmesi. Ak ešte nemáte Tandoori Masala v koreničke, šup-šup ho kúpiť, jeho exotická chuť je skvelým oživením grilovaného mäsa či pečeného kuraťa - ako v našom prípade.

20 + marinovanie minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na kilogram mäsa:
1 PL
1 PL
80 g




Postup

  1. 1

    Marináda je vhodná nielen na kura, môžete ňou natrieť i jahňacinu, či hovädzie. My sme si kura piekli v rúre. Opláchla som ho pod vodou, usušila utierkou a stiahla z kože.

    Tandoori kura - obrázok 1
  2. 2

    Ponatierame zmes oleja, jogurtu a korenia na celé kura, prípadne vymáčame kusy mäsa v marináde.

    Tandoori kura - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vložíme do sáčku a marinujeme 2-24 hodín.

    Tandoori kura - obrázok 3
  4. 4

    Voňavé namarinované mäsko ugrilujeme alebo upečieme v rúre -piekla som približne 75 minút prikryté, ku koncu som ho na niekoľko minút nechala pripiecť. Podávame s ryžou či šalátom.

    Tandoori kura - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
áno? také korenie nepoznám,,, musím si zapísať ako sa volá a pôjdem teda kúpiť, keď vravíš šup, šup.... a vyskúšam také kuriatko
3sandra3
také korenie nepoznám,,, musím si zapísať jeho názov a pôjdem teda kúpiť... a kuriatko vyskúšam
3sandra3
čo mi robí ten počítač??? napíšem komentár a nedá sa prijať, napíšem ďalší a hodí aj ten predošlý.... no neva
tetuska
garam masalu som videla raz v Jednote, odvtedy nemôžem nikde kúpiť, skúste poradiť, kde...
enerrgizer
vyzerá výborne, super recept :-) ako robíš ten odkaz na stránku v úvode receptu?
evanaaa
Tetuska, Tandoori Masala a Garam Masala asi nie je to isté, čo sa týka zloženia, pár rcp tu bolo s oboma koreninami, ale možno to niekto objasní.
tizian1cat
bud rada, ze si nebola poucená, ze tandoor (tannur,tennur,tandir,tandore,tanoor...)je vlastne oznacenie hlinenej pece, ktorá bola povodne pouzívaná na vypalovanie keramiky a neskor aj na pecenie...:-))) Vyzerá to super, urcite to bolo veeeeeeeeelmi chutné!!!!
ketty3811
chutný receptík.To korenie som videla v Metre,myslím že tam ho majú bežne.:-)
jatanika
@elantra , tak som sa aj ja, vďaka tebe, naučila vyrábať hypertextové odkazy... šikovná si.. díky za link :-)) ..... no a k receptu... podľa mňa tá zmes korenia zrejme vychádza zo zloženia korenín používaných v recepte na tandoori... a ja, dievča z malého mesta, navyše viem, že zmes korenia sa častokrát zoženie oveľa ľahšie než jednotlivé druhy... tak v ich použití nevidím až taký problém... kurča tandoori som už piekla - ktovie ako ďaleko som bola od originálu :-)) - a určite sa to oplatí vyskúšať...
elantra
@jatanika som rada :) urcite je lepsie pouzit jednotlive korenia, pripadne si vyrobit vlastnu zmes. mne vsak tato kupovana zmes chuti, marinujem nou aj kridelka. nie je na skodu vyskusat aj recept podla videa. @tizian1cat @ketty3811 @lucylee dakujem!
mirkamt
:-/ Ten posledný link na recept od Misky už nefunguje. Zaujímalo ma, čo obsahuje koreninový zmes tandoori.
jujoska
@mirkamt kludne si daj do googla Tandoori masala, najdes tam vela informacii, aj obchody, kde sa da kupit




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia