Foto: elantra
Nakladala som encián a inšpirovaná verziou @enerrgizera som použila zmes korenia Tandoori Masala. V chladničke bolo kúpené kura na víkend, a keď už Zobraziť celý popisNakladala som encián a inšpirovaná verziou @enerrgizera som použila zmes korenia Tandoori Masala. V chladničke bolo kúpené kura na víkend, a keď už bolo aj korenie vybraté, okúpala som kuriatko v jogurtovo-koreninovej zmesi. Ak ešte nemáte Tandoori Masala v koreničke, šup-šup ho kúpiť, jeho exotická chuť je skvelým oživením grilovaného mäsa či pečeného kuraťa - ako v našom prípade.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marináda je vhodná nielen na kura, môžete ňou natrieť i jahňacinu, či hovädzie. My sme si kura piekli v rúre. Opláchla som ho pod vodou, usušila utierkou a stiahla z kože.
-
2
Ponatierame zmes oleja, jogurtu a korenia na celé kura, prípadne vymáčame kusy mäsa v marináde.
-
3
Mäso vložíme do sáčku a marinujeme 2-24 hodín.
-
4
Voňavé namarinované mäsko ugrilujeme alebo upečieme v rúre -piekla som približne 75 minút prikryté, ku koncu som ho na niekoľko minút nechala pripiecť. Podávame s ryžou či šalátom.
@jatanika : nevypadlo, myslela som to tak vseobecne ale radsej dopisem :)
@tetuska - www.asiafood.sk , v tomto recepte som pouzila tandoori masala, mam uz kupenu hotovu zmes
tu je recept na garam masala: varecha.pravda.sk/recepty/korenie-garam-masala/5034-recep...
@2010 : uz som len cakala, kedy budem ...... :)) super ako ho narezal, pecenie sa skrati na tretinu casu
...nabuduce urcite dam aj ten zazvor a cesnak.