Losos na smotanovej omáčke s citrónom a medom
Foto: lorelai81
Výborná omáčka k rybám,myslím že by sa hodila aj ku kuraciemu steaku :))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Omáčka: Cibuľku nakrájanú na drobno si osmažíme na troche masla do zlata. Zalejeme šľahačkovou smotanou,pridáme 2 malé lyžičky horčice,1 malú lyžičku medu, 1 malú lyžičku sójovej omáčky.Premiešame a varíme pokiaľ nám omáčka nezhustne. Podľa chuti osolíme,okoreníme karí a bielym korením.Na koniec vytlačíme šťavu z polovice citróna.Omáčku môžeme precediť.Ja som necedila:)
-
2
Filety z lososa osušíme,osolíme,posypeme provensálskym korením alebo korením na ryby. Ja som použila čerstvý tymián.Pokvapkáme citrónovou šťavou.Opečieme na panvici na troche oleja z oboch strán.
-
3
Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť :)
ozaj, teraz pozerám, že si vlastne tiež novovešťanka, tak pozdravujem ! :))
ahoj:) poznám Tvoje recepty tu na vareche,si šikovný chalan...táto omáčka je fakt super,neviem sa jej dojesť:)na budúce môžem skúsiť s Tvojimi obmenami :)
Dakujem 😊