Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Miloš Červenka
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 28. júna 2011
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 28. júna 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
35-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec zalejeme olejom, v ktorom mäso párkrát obrátime. Je dobré skombinovať cesnakovú pastu s čerstvým cesnakom, zvýrazňuje to chuť.
- 2
Pred samotným grilovaním treba mať dobre pripravenú pahrebu, do ktorej zahrabeme zemiaky aj so šupou.
- 3
Jahňacinu grilujeme podľa toho, či chceme mať mäso doružova alebo radšej prepečené. Ak chceme mať mäso šťavnaté, zabalíme ho do alobalu a položíme do pahreby kosťou nadol na 12 až 14 minút podľa teploty.
- 4
Zemiaky sa robia dlhšie, preto ich dáme do pahreby asi o 10 minút skôr, aby všetko bolo dokončené naraz. Kto chce mať istotu, môže si rebierka narezať a opiecť ich na rošte asi 2 – 3 minúty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu