Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok

Miloš Červenka
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 28. júna 2011
Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2x400 g, mladý
60 g
10 g
25 g
10 g
500 ml
1000 g




Postup

  1. 1

    Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec zalejeme olejom, v ktorom mäso párkrát obrátime. Je dobré skombinovať cesnakovú pastu s čerstvým cesnakom, zvýrazňuje to chuť.

  2. 2

    Pred samotným grilovaním treba mať dobre pripravenú pahrebu, do ktorej zahrabeme zemiaky aj so šupou.

  3. 3

    Jahňacinu grilujeme podľa toho, či chceme mať mäso doružova alebo radšej prepečené. Ak chceme mať mäso šťavnaté, zabalíme ho do alobalu a položíme do pahreby kosťou nadol na 12 až 14 minút podľa teploty.

  4. 4

    Zemiaky sa robia dlhšie, preto ich dáme do pahreby asi o 10 minút skôr, aby všetko bolo dokončené naraz. Kto chce mať istotu, môže si rebierka narezať a opiecť ich na rošte asi 2 – 3 minúty.

Diskusia k receptu

bozulka
Je to krásne a určite výborné!!! Cesnak a rozmarín dávam aj ja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia