Halloumi syr s kuskusovým šalátom
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 18. mája 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, 18. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kuskus nasypeme do nádoby, pridáme olivový olej, rozpustené maslo, soľ. Premiešame, zalejeme vriacou vodou a nádobu prikryjeme. Po 15 minútach premiešame vidličkou a necháme ešte chvíľu odstáť.
- 2
Paradajky a uhorku nakrájame a primiešame do kuskusu aj s nasekanou petržlenovou vňaťou a baby špenátom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 3
Na rozpálený gril poukladáme nakrájane plátky syra a opekáme z oboch strán. Podávame s kuskusovým šalátom a natrhanými listami šalátu lollo rosso.
Tiež grilovaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu