Foto: diabambulka
Grilovacia sezóna začala a ja tu je moja inšpirácia pre Vás. Mňa motivoval Jiří Babica, ktorý robil niečo podobné. Ja som si to upravila Zobraziť celý popisGrilovacia sezóna začala a ja tu je moja inšpirácia pre Vás. Mňa motivoval Jiří Babica, ktorý robil niečo podobné. Ja som si to upravila a výsledok stál za to :-)))
porcií
príprava
Postup
-
1
Krkovičku narežeme a torška naklepeme cez fóliu.
-
2
Osolíme, okoreníme ( môžeme použiť aj zmes korenia napr. gyros korenie, na divinu, kto má aké rád). Mäsko otočíme , tiež posolíme, pokoreníme natrieme prelisovaným cesnakom
-
3
a na takto pripravený plát mäska položíme klobásku
-
4
a zvinieme .
-
5
Takto isto budeme pokračovať, ale s tým že vymeníme plnku . Mäsko rozklepeme, osolíme, okoreníme, z vnútornej strany natrieme cesnakom a poukladáme naň plátky slaniny. Zrolujeme.
-
6
Očistíme papriku a prekrojíme na polovicu. Na doskú si poukladáme vedľa seba zrolované mäsko s klobásou, čerstvú papriku, zrolované mäsko so slaninkou , papriku a opäť zrolované mäsko s klobásou.
-
7
Zoberieme ihlu na špíz a prepichneme naraz skrz všetky rolky a odkrojíme . Takto pokračujeme kým sa nám mäsko neminie. Vzniknú nám nádherné špízy na gril ( takúto jednoduchú a efektnú techniku použil Jiří Babica, ktorý podobným spôsobom pripravil špízy z kuracieho mäska a tak ma inšpiroval.)
-
8
Vzniknú nám nádherné špízy na gril ( mäsko a plnky môžeme obmieňať podľa vlastnej fantázie ).
-
9
Najkrajšia a najvoňavejšia fáza " GRILOVANIE "... Dobrú chuuuuť :-)))
Diskusia k receptu