Kebab na grile

miky64 - fotkamiky64, 30. júna 2011

Prichádza čas grilovačiek tak dám do placu jeden kebabovy recept na gril s chutnou omáčkou.

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
podľa chuti na grilovanie
Marinada:
1 ks
1 dcl
1 dcl
1 PL
1 PL
2 strúčiky
1/2 čl
1/2 čl
 štipka
1 čl
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maso nakrájame na kocky urobíme marinádu z ingrediencii/ak nieje turecké korenie tak zmiešame mlete chilli,koriander kurkumu,rímsky kmín,mango prášok/a vložime najlepšie do kameninovej misy premiešame,prikryjeme a odložíme na chladne miesto. Toto je najlepšie urobiť večer pred grilovaním aby masko nabralo tu správnu chuť.

  2. 2

    namarinadované masko si striedavo napichneme na grilovacie ihly prekladáme cibuľou a môžme grilovať,počas grilovania potierame marinádou. Ak zostane čas pripravíme si prílohovu zeleninu na gril /ak nie požiadame niektorého z budúcich konzumentov nášho výtvoru/ ja používam,baklažán,kukuricu,papriku,zemiaky,kareláb čo komu chutí.A ako ďalšiu prílohu dávam pikantnú paradajkovo-cibuľovu omáčku /ak ma niekto záujem tu su ingrediencie pre 4 osoby: 3 nahrubo nakrájané velké cibule 2 lyžíca olivoveho oleja 1 konzerva paradajok 1 mala konzerva paradajkovej drene Podľa chuti : najemno nasekané stružky cesnaku najemno nasekaného čerstvého zázvoru najmeno nasekané červené alebo zelené chilli papričky nakrájaného čerstvého koriandru lyžička garam masaly lyžička rímského kmínu lyžička mletého koriandru lyžička mango prášku 1/2 lyžičky mletej kurkumy 2 lyžičky zrnkového rímského kmínu

Diskusia k receptu

frezia68
Kebab nerobievam,nepoznám recept,ale tento by sa mi páčil.Už len pozháňať jahňacinu-úzky profil a skúsila by som...mango prášok a či turecké korenie?Poobzerám sa a či poradíš,kde dostať?
miky64
mango a turecke korenie si nechávam voziť po kamarátoch z nemecka tam sa to vola türkisch chiliwürzmisch/dúfam že je to dobre napísane/ a v prípade že je nedostupné robím to s týmto mletým korením:koriander,kurkuma,horčicový prášok/môže byť hočica/,chilli,zázvor,soľ,citrónová šťava,množstvo záleži od vášho mlsného jazýčka a mango ak nie je bohužiaľ/na slovensku som sa s tým nestretol/