Prichádza čas grilovačiek tak dám do placu jeden kebabovy recept na gril s chutnou omáčkou.
Suroviny
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
podľa chuti na grilovanie |
|
Marinada: | |
1 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
štipka |
|
1 čl |
|
2-3 ks |
|
Postup
-
1
Maso nakrájame na kocky urobíme marinádu z ingrediencii/ak nieje turecké korenie tak zmiešame mlete chilli,koriander kurkumu,rímsky kmín,mango prášok/a vložime najlepšie do kameninovej misy premiešame,prikryjeme a odložíme na chladne miesto. Toto je najlepšie urobiť večer pred grilovaním aby masko nabralo tu správnu chuť.
- 2
namarinadované masko si striedavo napichneme na grilovacie ihly prekladáme cibuľou a môžme grilovať,počas grilovania potierame marinádou. Ak zostane čas pripravíme si prílohovu zeleninu na gril /ak nie požiadame niektorého z budúcich konzumentov nášho výtvoru/ ja používam,baklažán,kukuricu,papriku,zemiaky,kareláb čo komu chutí.A ako ďalšiu prílohu dávam pikantnú paradajkovo-cibuľovu omáčku /ak ma niekto záujem tu su ingrediencie pre 4 osoby: 3 nahrubo nakrájané velké cibule 2 lyžíca olivoveho oleja 1 konzerva paradajok 1 mala konzerva paradajkovej drene Podľa chuti : najemno nasekané stružky cesnaku najemno nasekaného čerstvého zázvoru najmeno nasekané červené alebo zelené chilli papričky nakrájaného čerstvého koriandru lyžička garam masaly lyžička rímského kmínu lyžička mletého koriandru lyžička mango prášku 1/2 lyžičky mletej kurkumy 2 lyžičky zrnkového rímského kmínu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu