Hydinový paprikáš

peter64 - fotkapeter64, 16. septembra 2011

tento recept je od mojej mamky

Suroviny

1500-2000 g
4 ks
1 strúčik
1 PL
1 PL
1/2 KL
1 dl
2 ks




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme,osušíme,rozdelíme na porcie a okoreníme.Cibuľu olúpeme,nakrájame n kolieska a dusíme spolu s posekaným cesnakom na masti asi 7 minút.Pridáme sladkú i ostrú papriku,zalejeme vodou,posolíme a ešte raz necháme zovrieť.Potom pridáme kusky kurčaťa a podusíme asi 10 minút.Pridáme ešte paradajkový pretlak,na pásiky pokrájanú zelenú papriku,pridáme trocha vody dusíme do mäkka.Papríkaš ešte prichutíme a podávame s haluškami alebo ryžou a miešaným šalatom.

  2. 2

    Na tento recept môžeme použiť aj kuracie alebo morčacie krídla,stehna alebo ľubovolné mäso.

Diskusia k receptu

torticka
Peťo, u nás sa toto volá perkel. Len neviem, či je na konci t, alebo nie.
torticka
Peťo, u nás sa toto volá perkel. Len neviem, či je na konci t, alebo nie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia