Kurací paprikáš so špaldou
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 18. októbra 2016
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 18. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
120 g + 50 g na dokončenie |
|
1 ks čerstvá |
|
2 PL |
|
1/2 PL |
|
1 KL |
|
200 ml |
|
150 ml |
|
podľa chuti |
|
1 ks väčšia |
|
2 strúčiky |
|
600 g uvarená |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a potom červenú papriku pokrájanú na malé kocky opečieme na masle, pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, dobre orestujeme, aby sa mäso zatiahlo. Pridáme mletú sladkú papriku, rascu a pretlak. Podlejeme hydinovým vývarom.
- 2
Po zredukovaní vývaru zjemníme smotanou na šľahanie, dochutíme soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou.
- 3
Špaldu uvaríme v slanej vode, pridáme ju k uvarenému mäsu. Prehrejeme a omáčku zjemníme pridaním studeného masla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu