Kurací paprikáš so špaldou

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 18. októbra 2016
Kurací paprikáš so špaldou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
120 g + 50 g na dokončenie
1 ks čerstvá
2 PL
1/2 PL
1 KL
200 ml
150 ml
 podľa chuti
1 ks väčšia
2 strúčiky
600 g uvarená




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a potom červenú papriku pokrájanú na malé kocky opečieme na masle, pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, dobre orestujeme, aby sa mäso zatiahlo. Pridáme mletú sladkú papriku, rascu a pretlak. Podlejeme hydinovým vývarom.

  2. 2

    Po zredukovaní vývaru zjemníme smotanou na šľahanie, dochutíme soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou.

  3. 3

    Špaldu uvaríme v slanej vode, pridáme ju k uvarenému mäsu. Prehrejeme a omáčku zjemníme pridaním studeného masla.

Diskusia k receptu

dvorka
Na rozdiel od Babuci ma recept zaujal práve obrázkom. A tak teraz toto jedlo varím. Malo byť na obed, ale nakoľko šéfkuchár nenapísal že špalda sa má najskôr nechať namočená ako strukovina a potom variť pol hodinu na chrumkavo alebo hodinu na mäkko (popis podľa receptu na sáčku, ktorý som si pri kúpe špaldy neprečítala), obed sa posunie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia