Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Jablková torta z kysnutého cesta
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme...
Indická kokosová polievka
Indicko-Karolinska:D... inak niečo podobné som našla v časopise. Pozmenila som si množstvá vynechala niečo,...
Plněné cuketky po arabsku v rajčatové omáčce
Mám ráda arabská jídla, jsou lahodná, jen jemně kořeněná.
Lievance s kokosom a rumom
Takto dopadol môj pokus oživiť/obmeniť lievance. Fajné, sladké a sýýýýýýýýte :-)
Tvarohová nátierka
Dnes si robím poriadok v receptoch a vidím, že tu mám kopec rôznych ústrižkov z rôznych...
Chlebová polévka s belugou
Černá čočka - beluga, dobrá, vařená za půl hodiny, hodí se na saláty, ...
Vianočné čerešňové kocky
Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme cukor, kakao rozmiešame so škrobovou múčkou a amóniom a po...
Syrové polmesiačiky
Toto je veľmi rýchly a jednoduchý recept. Robievam ho na Veľkú noc. Na vykrajovanie je...
Cestoviny so šampioňóvou omáčkou
Na slaninke si opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme očistené šampiony, soľ, mleté čierne korenie a vegetu....
Čajový punč
Tento punč robievame na silvestra na zahriatie lebo Nový rok vždy vítame na našej ulici všetci susedia.
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Kysnutý ovocný koláč bez lepku s posýpkou
Toto máme všetci radi. Kysnutý ovocný koláč bez lepku, na ktorom nechýba chrumkavá posýpka. Univerzálny chutný koláč, ktorý môžete piecť počas celého roka s rôznymi druhmi ovocia....
Calzone - výborná uzavretá pizza
Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...
Karfiolový šalát
Karfiol očistíme, pod tečúcou vodou umyjeme a rozoberieme na ružičky. Rozobratý karfiol nasypeme do vriacej osolenej...
Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
Vepřo–knedlo–zelo, svíčková, škubánky, rajská a koprovka... mnohé české dobroty sú doma aj na Slovensku...
Plnené šampiňóny pod pavučinou
Zemiaky očistiť a vložiť do vymastenej remosky. Posoliť, podliať trochu vodou.
Domáce medovníky
Najskôr si pripravíme krémy. Krém č. 1 vytvoríme tak, že vymiešame maslo s cukrom,...
Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...
Zapekané rezance s orechmi a so slivkovým lekvárom
Zapekané rezance so slivkovým lekvárom je často spomínané jedlo z detstva staršej generácie, zároveň je to...
Špargľovo šampiňónový krém
... v chladničke som mal stopky zo šampiňónov a niekoľko uvarených stopiek zo zelenej špargle, tak...
Šunkové závitky s uhorkou
Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozpolíme. Lyžicou odstránime semienka a potom ju ešte raz...
Double Dee labužníka
... každý človek na svete má rád kurčacie mäso! Táto úprava pochádza z receptára...
Penové cheesecake kocky s jahodovou polevou
Rozplynú sa v ústach, sú nepečené a, čo je najdôležitejšie, je to skvelý recept...
Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...
Carpaccio z Tafelspitzu
Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...
Dvojstranný závin dia
Rozvaľkané cesto dáme na suchý plech, tak aby prečnievalo cez okraje...
Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...