Tento šalát je celkom ľahučký, ale zároveň zasýti a tak môže byť servírovaný aj na obed či večeru. Je plný vitamínov, živých enzýmov, minerálov, Zobraziť celý popisTento šalát je celkom ľahučký, ale zároveň zasýti a tak môže byť servírovaný aj na obed či večeru. Je plný vitamínov, živých enzýmov, minerálov, antioxidantov, tiež obsahuje sacharidy potrebnú vlákninu. Vychladený chutí skvele.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 /kopcom/ PL |
|
50 g |
|
3 PL |
|
1 /kopcom/ PL |
|
1 ČL |
|
1 a 1/2 ČL |
|
1/2 KL |
|
1/4 KL |
|
1/2 KLmorská soľ |
|
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúopeme a pokrájame na kocky. Fazuľku očistíme od fúzov, pokrájame na 1cm dlhé kúsky a uvaríme v osolenej vode spolu s kukuricou / ak je mrazená, konzervovanú netreba/ cca 7 minút.
- 2
Kapustu nastrúhame na jemné, krátke pásiky, nasolíme a necháme v chlade odstáť asi 20 minút. Cibuľu nakrájame tiež nadrobno, rajčiny na tenšie mesiačiky a tie ešte na tri časti, syr nastrúhame na hrubo.
- 3
Tvaríme cca 30ml vody s octom, horčicou, čiernym korením a chilli. Necháme vychladnúť a vymiešame s jogurtom a majolenkou na hladký dresing.
- 4
Do šalátovej misy ukladáme postupne jednotlivé ingrediencie v dvoch vrstvách, vrstvu cibule vždy opatrne osolíme.
- 5
Zalejeme dresingom a posapeme väčšou časťou syra. Jemne, opatrne premiešame.
- 6
Posypeme zbytkom syra a oreganom a necháme dobre vychladiť aspoň 8 hodín. Ja osobne si pripravujem tento šalát aj dva dni dopredu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu