Šalát s dresingom Kardinál

nonna - fotkanonna, 7. augusta 2012

Tento šalát je celkom ľahučký, ale zároveň zasýti a tak môže byť servírovaný aj na obed či večeru. Je plný vitamínov, živých enzýmov, minerálov, Zobraziť celý popisTento šalát je celkom ľahučký, ale zároveň zasýti a tak môže byť servírovaný aj na obed či večeru. Je plný vitamínov, živých enzýmov, minerálov, antioxidantov, tiež obsahuje sacharidy potrebnú vlákninu. Vychladený chutí skvele.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g
3 ks
1 ks
50 g
1 /kopcom/ PL
50 g
3 PL
1 /kopcom/ PL
1 ČL
1 a 1/2 ČL
1/2 KL
1/4 KL
1/2 KLmorská soľ




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúopeme a pokrájame na kocky. Fazuľku očistíme od fúzov, pokrájame na 1cm dlhé kúsky a uvaríme v osolenej vode spolu s kukuricou / ak je mrazená, konzervovanú netreba/ cca 7 minút.

  2. 2

    Kapustu nastrúhame na jemné, krátke pásiky, nasolíme a necháme v chlade odstáť asi 20 minút. Cibuľu nakrájame tiež nadrobno, rajčiny na tenšie mesiačiky a tie ešte na tri časti, syr nastrúhame na hrubo.

  3. 3

    Tvaríme cca 30ml vody s octom, horčicou, čiernym korením a chilli. Necháme vychladnúť a vymiešame s jogurtom a majolenkou na hladký dresing.

  4. 4

    Do šalátovej misy ukladáme postupne jednotlivé ingrediencie v dvoch vrstvách, vrstvu cibule vždy opatrne osolíme.

  5. 5

    Zalejeme dresingom a posapeme väčšou časťou syra. Jemne, opatrne premiešame.

  6. 6

    Posypeme zbytkom syra a oreganom a necháme dobre vychladiť aspoň 8 hodín. Ja osobne si pripravujem tento šalát aj dva dni dopredu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia