Hrášková polievka

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 11. apríla 2011

Túto polievočku máme veľmi radi. Naučila ma ju moja maminka.

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 sterilizovaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z oleja a múky si urobíme záprašku. (2-3 PL oleja, 2 PL hl. múka)

    Hrášková polievka - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme horúcou vodou, pridáme 1 kocku zeleninového bujónu a petržlenovú vňať.

    Hrášková polievka - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme hrášok.

    Hrášková polievka - obrázok 3
  4. 4

    Potom hádžeme haluštičky. Cesto /hl. múka, 1 vajce, 1-2 PL minerálna voda, detská krupica, soľ/ spolu všetko zmiešame na hladkú hmotu a vidličkou hádžeme do polievky haluštičky. Keď pridáme minerálnu vodu tak sú halušky vláčne a nadýchané.

    Hrášková polievka - obrázok 4
  5. 5

    Ochutíme vegetou, korením a soľou. Varíme až kým nie sú halušky mäkké. Ak sa nám zdá polievka riedka, môžeme ešte trošku vsypať do polievky detskej krupice. Zamiešame a varíme.

    Hrášková polievka - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha