Foto: zabiatko66
Túto polievočku máme veľmi radi. Naučila ma ju moja maminka.
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z oleja a múky si urobíme záprašku. (2-3 PL oleja, 2 PL hl. múka)
-
2
Zalejeme horúcou vodou, pridáme 1 kocku zeleninového bujónu a petržlenovú vňať.
-
3
Pridáme hrášok.
-
4
Potom hádžeme haluštičky. Cesto /hl. múka, 1 vajce, 1-2 PL minerálna voda, detská krupica, soľ/ spolu všetko zmiešame na hladkú hmotu a vidličkou hádžeme do polievky haluštičky. Keď pridáme minerálnu vodu tak sú halušky vláčne a nadýchané.
-
5
Ochutíme vegetou, korením a soľou. Varíme až kým nie sú halušky mäkké. Ak sa nám zdá polievka riedka, môžeme ešte trošku vsypať do polievky detskej krupice. Zamiešame a varíme.
Diskusia k receptu