Foto: sllniecko007
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Do pohara si odlejete polovice vlaznej vody pridate praskovy cukor a drozdie a nechate aby ti drozdie nabobnalo. Do misky si date muku, sol, rascu. do zvysnej vody si pridate ocot, zamiesate a pridate do misky s mukou. Uvareny zemiak si nastruhate na jemno a pridate k tomu, pridate aj hotovy kvasok. Poriadne vymiesite, nechate cca 15minut na teplom mieste kysnut, po 15 minutach znovu premiasate a opakute 2-3 krat.
- 2
Ja chlebik peciem na mriezke z truby, na tu si dam alobal, trosku pomucim. vykysnute cesto si dam na dosku, rozvalkam na hruho, zvyniem ako zavin a dam na ten alobal. Potrieram to slanou vodou a pešiem. Pečiem to na 160stupnov cca 40 minut, treba to sledovat aby ti to nezhorelo. Vyberiete upeceny chlebik a este na horuci polozite mokru utierku, aby ti zmekla korka, podla toho aku chcete mat kôrku... Dobru chut :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"Krásny chlebík! Ako z obchodu, ..." To má byť urážka?
renka73, dnes 20:05
"Krásny,chrumkavý chlebík" Obdivujem ťa, že podľa obrázka vieš povedať, že chlebík je chrumkavý
@slnie čko, poznám tento recept na chlieb, presne s tým istým som začínala a roky som ho piekla veru, kým som neprišla na varechu a tu našla aj iné spôsoby pečenia chlebíka a to premiešavanie 2,3 x ja som premiešavala po 20 min. Inak odporúčam recept. Pekne sa Ti podaril.
@julica , nevalkam ho na tenko, ten tak zlahka, uz som si tak zvykla :-)