Guláš tety Evičky

viera1 - fotkaviera1, 13. decembra 2010

Moje deti v detstve odmietali jedlá s lečom.Teta Evička poradila variantu na gulášovú polievku.

4
porcie
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 gr.
1 ks
1 KL
1/2 KL
1 PL
4 ks
4 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do tlakového hrnca nalejeme na dno olej a necháme rozohriať.Pridáme nakrájanú cibuľu a na kocky cca 3x3cm nakrájané mäso.Orestujeme,osolíme,pridáme korenie a horčicu.Zalejeme 1,2 l vody a dobre vareškou premiešame a uvoľníme od dna.Uzavrieme a od začiatku varu znížime plyn a nastavíme na 30min. Zemiaky očistíme,nakrájame na kocky a uvaríme. Po 30-tich minútach zistíme,či je mäso mäkké,ak áno, vlejeme zemiaky aj s vodou,pridáme majoránku a pretlačený cesnak a necháme zovrieť.Kto má rád hustejšiu,môže si rozmiešať 2 kopcovité lyžičky hl. múky v 1 dl studenej vody a naliať do polievky a nechať 2-3 min.povariť.

Diskusia k receptu

sracz
Zaujímavá technológia, veľmi pekne ďakujem @viera1 - často som bol nazvaný kráľ guľášov, pörkölt_ov a paprikášov! Varievam ich už od ranného detstva a v júli 1964 na "puťáku" VŠJŽ od Liptovského Mikuláša po Trenčianske Teplice; jedol ich s nami aj pplk. Eugen Kropilák, veliteľ našej roty a otec basketbalistu Stana; ale to je už iba história a nostalgické spomienky na ... iné detstvo! Najúžasnejšia je kombinácia hovädziehi lábsáru a bravčového pliecka; bez vody, bez múky a bez koreňovej zeleniny. Rcp pridám osobne na E-mail adrsesu.
viera1
Sľubujem,že pridám fotku,toto je typický guláš na zahriatie v týchto dňoch.Mimochodom,generácia môjho muža nastúpila na VŠJŽ v 11-tich (!!!) rokoch a keď som videla jeho fotku v uniforme,tak ma to rozplakalo.Keby sme my ,ženy,riadili tento svet,vojny by nikdy neboli.Deti vo vojenských uniformách,to by žiadna matka nedopustila.