Opitý biskupák fotorecept

valina - fotkavalina, 18. decembra 2011
Opitý biskupák (fotorecept)
Foto: valina

na vianoce ako ušitý, dlho vydrží a je svieži

30
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks
100 g
1 bal
1 bal
100 g
180 g
1/2 bal
1 dcl (koňak)
1 ks
300 g
50 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Večer pred pečením sušené ovocie a kôru z citróna zalejeme rumom, zakryjeme a necháme do rána stáť.

  2. 2

    Celé vajcia, cukor, vanilka a škoricový cukor vymiešame do penista, pridáme maslo a múku premiešanú s práš. do pečiva. Potom zľahka primiešame odkvapkané ovocie a orechy. Zmes nalejeme do formy vymastenej maslom a posýpanej strúhankou.

  3. 3

    Potom chlebík vyberieme s formy a pokvapkáme rumom z ovocia. Vychladnutý posýpeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

limko
Valika, práve takéto niečo hľadám. vyskúšam a zhodnotím. Ale mám chuť aj na ten višňový - vyzerá skvelo, až mi slinky tiekli.
jamarlen
@valina , aj tento tvoj rcp. sa mi veľmi páči, ako malý som chcel byť kvôli podobnému chlebíčku biskupom, a tento tvoj máva aj konačik...
irenaw
veľmi sa mi páči a hlavne, že tam nejde klasika kandizované všeličo :) veru vážny kandidát




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia