Vegetariánska ihla

mamatata2 - fotkamamatata2, 28. augusta 2010
Vegetariánska ihla
Foto: mamatata2

Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým, ktorí nemusia mať mäsko každý deň. Množstvo surovín Zobraziť celý popisToto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým, ktorí nemusia mať mäsko každý deň. Množstvo surovín som neuviedla presne, záleží od počtu stravníkov.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Karfiol a brokolicu uvarte v osolenej vode do polomäkka. Vychladnuté rozoberte na ružicky. Tvrdý syr nakrájajte na kúsky ( veľkosť podľa veľkosti ružičiek). Striedavo napichujte na špajdle ružičku karfiolu, syr, brokolicu, syr, karfiol ... Obalte v trojobale a vypražte v oleji. Podávať môžeme so zemiakmi, zeleninovou oblohou, tatárskou omáčkou a pod. Z vody, v ktorej sme varili zeleninu môžeme uvariť zeleninovú polievku ( pridať koreňovú zeleninu, popr. zemiaky, ako kto je zvyknutý) a použiť do nej drobné kúsky, ktoré sa nedali použiť na ihly. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Dobrý nápad u nás sa mäso tiež nemusíme každý deň.Táto kombinácia ma nenapadla.Ja tie špízy obaľujem v cestíčku a v strúhanke ten obal je kompaktnejší,podľa mňa.
jezibabka1
tak ja mäsko môžem stále, ale tento špíz sa mi veľmi páči, a určite ho aj vyskúšam, dík:)
marianne69
Toto sa mi velmi paci,ja maso fakt nemusim kazdy den.Skor mucne na slano a zeleninkove.
bejda7
Mňam,vyskúšam...všetko čo má trojobal môžem:))
ivan14
Mno... připadá mi málo druhů zeleniny :-) - určitě bych přidal cibuli a papriku. A protože jsem masojídek, i malé plátečky uzeného.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia