Foto: mamatata2
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým, ktorí nemusia mať mäsko každý deň. Množstvo surovín Zobraziť celý popisToto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým, ktorí nemusia mať mäsko každý deň. Množstvo surovín som neuviedla presne, záleží od počtu stravníkov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol a brokolicu uvarte v osolenej vode do polomäkka. Vychladnuté rozoberte na ružicky. Tvrdý syr nakrájajte na kúsky ( veľkosť podľa veľkosti ružičiek). Striedavo napichujte na špajdle ružičku karfiolu, syr, brokolicu, syr, karfiol ... Obalte v trojobale a vypražte v oleji. Podávať môžeme so zemiakmi, zeleninovou oblohou, tatárskou omáčkou a pod. Z vody, v ktorej sme varili zeleninu môžeme uvariť zeleninovú polievku ( pridať koreňovú zeleninu, popr. zemiaky, ako kto je zvyknutý) a použiť do nej drobné kúsky, ktoré sa nedali použiť na ihly. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu