Tvarohovo-medový zákusok
na formu s priemerom 26 cm čas prípravy: 45 min čas chladenia: 3 hodiny dúfam že recept si nájde...
Pečeňové medailóniky
Nie každý obľubuje pečeň . Má svojskú chuť ale keď je dobre pripravená je z nej...
Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...
Orechová nátierka so žeruchou
V tomto období sa mnohým z nás žiada čerstvá zelenina a tak asi príde vhod nenáročná na...
Kysnutý orechový veniec
Najprv si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do misy vsypeme preosiatu múku, cukor, ...
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s bezlepkovou knedľou
Neviete čo variť? Máme pre vás opäť tip na skvelý obed bez lepku....
Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....
Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus...
Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"
Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....
Karí kokosová ryža s krevetami
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nakrájame. Uhorku narežeme na tenké plátky.
Makovo-malinové muffiny
Zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou. Pridáme maslo, cukor, vajcia, mlieko,...
Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú....
Pomalu pečená kližka se zelenou paprikou v kukuřici
Kližka pomalená v troubě s jednoduchou a skvělou přílohou. Přílohu uvádím jako veg, je výborná...
Jablkový perník
Do misky dáme múku, cukor, kakao, perníkové korenie a sódu bikarbónu. Lyžicou sypké...
Pirohy so strúhaným perníkom a tvarohovým krémom
Inšpiráciou mi bola návšteva v českých Beskydách, kde som si okrem tradičnej kyselice a frgálu pochutnala aj...
Šalát s dresingom Kardinál
Tento šalát je celkom ľahučký, ale zároveň zasýti a tak môže byť servírovaný aj na obed...
Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...
Mäsové pirohy
Mäso pomelieme, pridáme soľ, roztlačený cesnak a papriku. Dochutíme rascou, majoránom, mletým...
Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...
Koláč s jablkami a arašidovou posýpkou
Z mlieka droždia trošky cukru urobíme kvások, do múky pridáme soľ a zvyšný cukor, dáme vajíčko...
Tvarohová nátierka s hubami
Očistené huby udusíme na časti slaniny s rascou a v mäsovom mlynčeku ich pomelieme spolu s vajcami...
Staročeské knedlíky
Najprv dáme variť veľký hrniec s vodou. Preosiatu hrubú múku premiešame s práškom do pečiva a...
Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...
Mexické Ceviche
Nadrobno nakrájanú rybu prelejeme šťavou z limetiek alebo citróna, pridáme všetky ostatné prísady (okrem červenej...
Zapekaná sladkokyslá cuketa s karotkou a mätou
Cukety i mrkvy nakrájame na úzke plátky. Mrkvu premiešame s polovicou olivového oleja a vložíme do...