
Krkovičkové roládky
Tento recept je môj vlastný a nenáleží mi ho komentovať, teda posúdte sami.

Pakoras z karfiolu
Tento receptík som našla v knihe Užívať si vegetariánsky... a k indickým jedlám ma nainšpirovala...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus...

Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...

Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

Falošná krabia nátierka
Túto pomazánku ma naučil robiť môj priateľ a on ju má od svojej maminy...

Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...

Syrový monkey bread s bylinkami
Výborný namiesto chleba ku polievkam alebo na stol ako príloha k obloženej mise.

Zemiaková kaša DIETKA
Ďalší z mojich diétnych, ľahkých recepisov vyhovujúcich racionálnemu, zdravému stravovaniu. Nezaťažuje tráviaci trakt nasýtenými...

Makové peniažteky (mákos guba, gubó, bobajka) - trochu inak
Na jednej slávnostnej "prevádzkovej porade" (inak family day) v Dunaalmášskej jazdiarni nám ponúkali po gulášovej polievke (ako...

Špenátové halušky so syrom
Špenát (ja používam mrazený) rozmrazíme a vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme oba druhy múky, vajcia, ...

Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

Rezeň - z núdze cnosť
Tento recept vznikol ako náhrada za inú surovinu a výsledok bol prekvapivý.

Zapečená brokolica... v pekárničke na chlieb
. brokolicu nemusím uvariť vo vode a všetko čo obsahuje . ostane

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Francúzke karamelové kocky
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žltky a zľahka vmiešame múku s práškom do...

Šalát z paradajok a chleba
Úprimne, kedže poznám chute domácich, myslela som, že budem šalát doma jesť sama. Aj tak dobre,...

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

,,Őrségi,, pohánkové pagáče
V časoch, keď som po nočnej službe cestovala 80 km domov, v potravinách pri stanici...

Daigaku imo s medom
Ide o sladké zemiaky s medom a sezamom, veľmi rýchle a dobré jedlo. Recept je...

Marhuľový koláčik
Po dlhom čase som bola u rodičov na Slovensku a práve im zreli marhule a tak som...

Fazuľová kapustnica
Recept som vytvorila spojením klasického receptu na kapustnicu a chuti uvariť vegetariánsky variant kapustnice.

Ovocné koláčiky s vanilkovým krémom
Ak potrebujte rýchlo pripraviť skvelú maškrtu pre rodinku či nečakaných hostí, skúste naše ovocné koláčiky s vanilkovým krémom....

Morka s gaštanovou plnkou
Morku dobre umyjeme, prípadne dočistíme. Slaninu pokrájame na kocky, teľacie a bravčové mäso pomelieme...

Talianska fazuľa s rozmarínom
Tento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi...

Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...

Kapor v dyme
K tomuto receptu je dobre mat originalnu piecku no vystacime si aj s inprovyzáciou. Recept pochadza z...

Špagety s mletým mäskom:)
fajnove, nám doma chutili, také cesnakové, manzel mi ich pochválil, a čo poviete...

Slimáci na úteku
Nevedela som aký názov mám dať týmto slimákom, preto som sa rozhodla dať zábavný názov...

Grilované holubinky
Teď je v lese plno různých holubinek, tak je třeba toho využít. Grilované hlavičky jsou...