Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...
Mexická ryža
Na panvici rozohrejeme olej, urestujeme na ňom cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso, čili,...
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou
Sabinovská hrudka prekladaná s paradajkou, je veľmi jednoduchá, lacná, rýchla a chutná záležitosť...
Vanilkové şekerpare
Turecké sladké peniažky. Kupujem si za ne chvály od mojej polovičky. Nuž, ak vás...
Rybacia polievka - soupe de poisson
Milujem trhy a tržnice. Tie s rybami a plodmi mora najviac. Ani tentokrát som neodolala......
Steak s fazuľovým županom a nivou
Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...
Falošná treska
Táto nátierka je moja najobľúbenejšia. Nie je ťažká na prípravu a veľmi dobre chutí :)
Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou
Letná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami....
Krkonošské kyselo krajové speciality
Tak jsem tady s polévkou Krkonoš a Jizerských hor. Polévkou, která kdysi bývala prakticky jedinou...
Hrianka s tuniakom
Ako malá som hrávala s rodičmi spoločenské hry a počas toho mamka robila hrianky. Veľa hrianok....
Mramorované pusinky
Tento recept pridávam pre tých, ktorí majú s ich pečením málo skúsenosti. Za moju prvotinu v šestnástke...
Paprikovo-uhorkový šalát s červenou cibuľou a ovčím syrom
V tejto horúčave sme mali chuť na niečo ľahkého a osviežujúceho. Spravila som paprikovo- uhorkový šalát s...
Knäckebröd
Oblubujem na ranajky, namiesto peciva. Vyborne s plesnovym syrom, alebo len tak s maslom a zeleninou,...
Jahodová torta
Vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Do snehu zašľaháme kryštálový cukor. Primiešame žľtka , celé...
Nebeská pena
Keď budete chcieť, aby sa Vám niečo príjemne rozplývalo v ústach, pripravte si túto úžasnú...
Nepečený metrový koláč s jahodovým a vanilkovým pudingom
Perfektný zákusok, ktorý bez problémov zastúpi na každej oslave aj tortu. Vyhraďte si trochu času,...
Kurča na slížoch
Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...
Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...
Platýz po francúzsky
Ryby mám ráda a tak vyzkouším všechno, na čem mi utkví oko a týká se...
Kakaové cestoviny s orechami
Už pár krát som sa stretla v časopisoch, alebo na internete, tiež pri varení v Tv, že...
Vianočná kapustnica pre vegetariánov
Vianočná vegetariánska kapustnica podľa foodblogerky Evy Srogoncikovej, pozrite jej Instagram @glutenfree_planet, prípadne aj náš Varechový...
Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...
Celozrnní brumíkovia
Môj mladší syn, je výzva pre maminu starajúcu sa o jeho zdravý vývoj - nechce jesť....
Battenberg po slovensky
Battenberg je pôvodne britská špecialita. Jeho pôvod sa traduje na rok 1884, keď si pravnučka...
Mocha kokteil
Čokoladu nahrubo nakrajame alebo nastruhame do nejakej nadoby a pridame kavu. Zalejeme 300 ml vriaceho mlieka a...
Seitan na paprike
Môj najväčší problém v dietach je, že ľúbim mäso a tak som dnes skúšala mäsko vegetarijánov, seitan...