
Zapekané cestovinky po mojom
Zapekané cestovinky po mojom, tak ako ich mám rada. Rýchle, jednoduché, zdravé, ...

Zemiaky na stoprvý spôsob
Zemiaky sú potravinou, ktorá je na Slovensku asi najrozšírenejšia. Pripravujú sa ako prílohy, ale...

Rožtenka
Pre niekoho je takáto "rožtenka" regulérne hlavné jedlo, pre niekoho zákusok, niekto ju ani za svet nevezme...

Jahodovo- šľahačková bomba
Na tento koláč môžme použiť akékoľvek ovocie. Je sezona jahôd, tak využívam.

Pražené mandle od Roba
Recept od Roba. Inšpirácia - Indonézska kuchyňa, oblasť Jogjakarta.

Pečená šťuka s tvarohovými rezancami
Na panvičke rozpustíme maslo, pridáme nasekaný cesnak a rascu, speníme. Na cesnakovo-rascovom masle orestujeme...

Kuřecí řízek s hermelínem
Recept byl inspirován Ottovou kuchařkou "Řízky". V ní je prezentován jako "Kuřecí řízky hraběte Károlyiho", ...

Ryža - jednoducho, rýchlo a bez starostí
Ryža je veľkou témou, a ja sama som ju dlho nevedela robiť. Donútila som sa...

Kakaové cestoviny s orechami
Už pár krát som sa stretla v časopisoch, alebo na internete, tiež pri varení v Tv, že...

Ťahaná maková štrúdľa s hrozienkami a višňami
Ťahanú štrúdľu robievali obe moje staré mamy a mamina ju piekla na objednávku širokej rodine, pretože tá jej vždy chutila najviac....

Zapekaná cuketa s fašírkovou plackou
Dobrý sused mi dal veľkú cuketu, čo s ňou? Nezvyknem také veľké kupovať, ale som ju využila...

Kapustový šalát s orechami a žeruchou
Žeruchy som nasiala driečne, tak šalátikujem. Recept som našla na nete...

„Harmonikové“ zemiaky
Zemiaky (najlepšie rovnakej veľkosti) narežeme tak, že použijeme dve varechy, medzi ktoré dáme zemiak...

Kakaové drobné pečivo
Kakaové keksíky sú dobré len tak samotné, ale chutné sú aj zlepované džemom.

Jožkova štedrá kapustnica
Milí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a...

Spätzle, halušková – nokerlová príloha zo Švábska
...čo sú v podstate naše halušky, či nokerle, pripravované v redšej konzistencii. Známe sú po celom Nemecku....

Orechové špirálky
Tento recept ma zaujal najmä vizážou. Je jednoduchý, ale krásne ukáže na podnosoch, rozhodne...

Paradajková polievka
Do hrnca dame zohriat olej. Pridame rimsku rascu, gulate korenie a nakrajany cesnak. Poprazime...

Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...

Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou
Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a...

Cukinovo-patizónové maffinky
Kedže je sezona cukin, patizonov a mám ich neurekom z troch korenov... upiekla som vyborné maffinky....

Tradičné šišky netradične
Tradičné šišky môžete pripraviť aj trošku netradične, ak sa odvážite vyskúšať tento recept. Nemusíte sa...

Côte-d’Or (Zlaté pobrežie)
Ak si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som...

Likér z jahôd a bazy
Ide sezóna oboch -jahôd aj bazy (recept je z chorvátskej Coolinariky), príprava je rýchla, len...

Cuketový koláč
Je to veľmi jednoduchy recept. Robím ho, ked je sezona cukety. Všetky suroviny stači zmiešať v...

Minišišky z tvarohového cesta
Na fašiangy ako stvorené... tento recept ma zaujal pre rýchlosť prípravy a veľmi prekvapil chuťou a...

Svokrine tlapky
Tieto tlapky mám od svokry robia ich už roky a já som zdedila recept . Vždy...

Vyprážané marinované krídelká s omáčkou
Oblíbené jídlo pro přátelské neformální návštěvy, puberťáci ho zbožňují... množství, které uvádím, bývá...

Dubákové rizoto
Našol mi v leše dakus dubakov, v ľadničke včerajšu ryžu a sáčok mraženej želeniny.

Minestrone s quinoou
Recept som našla minulý týždeň na stránke inspiracie. sk a keďže sa ohlásil syn vegetarián na víkend,...

Odvážne zemiaky
V hotely "Kempinsky" by táto príloha k jedlu stála najmenej 8E. Ja vám ju ponúkam len tak......