Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice fotorecept
Foto: andurejka
Na meniny ľudia dostávajú všeličo. U nás doma sa rozdávajú aj darčeky ako čerstvá hovädzia sviečkovica :) A keďže sme už dávno chceli vyskúšať Zobraziť celý popisNa meniny ľudia dostávajú všeličo. U nás doma sa rozdávajú aj darčeky ako čerstvá hovädzia sviečkovica :) A keďže sme už dávno chceli vyskúšať tatársky biftek, pustili sme sa do toho... A druhý chod boli pravé steaky! Foto by Michal H.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Výroba tatárskeho bifteku je vám veľmi zaujímavá vec - mäso treba nožom trhať/škrabkať/rezkať (neviem ako to nazvať:) na malé kúsočky, ktoré sa potom ochutia a zmiešajú so surovým vajíčkom. A pochúťka je na svete...
-
2
K tataráku sme podávali v trúbe na sucho opečené hrianky potreté cesnakom.
-
3
Druhú časť sviečkovice sme nakrájali na pekné bacuľaté, asi 4 cm vysoké kúsky mäsa, ktoré sme poprepichovali tenderizérom, opásali slaninovým opaskom a na panvičke prizdobili voňavým rozmarínom...
-
4
Medzitým sme si umyli a nakrájali zelenú papriku, paradajky, malú cuketu, patizón a cibuľku. Tú sme spolu s paradajkami jemne obalili v hladkej múke.
-
5
Zeleninu sme grilovali, cibuľku opiekli na oleji.
-
6
Steaky stačí opiecť na rozpálenom oleji cca. po 4 minúty z každej strany... Samozrejme, záleží na tom, ako prepečené ich máte radi :)
Týmto spôsobom som tuším robil br.pečeň na pečeňové halušky
Ďakujem,že si mi to pripomenula.Si šikovná veľa pekných a dobrých receptov PÁ