Gaštanová torta

tedko - bez fotkytedko, 4. mája 2011

Recept som videla v televízii,tak som to vyskúšala.

30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks (250g x 2)
6 ks
1 ks
1,5 dcl
 štipka




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme 6 žĺtkov a 37,5g gaštanové pyré,zo 6 bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a vmiešame do žĺtkov.Vymastíme si tortovú formu,dáme piecťna 30 min. do vyhriatej rúry na 170°C.

  2. 2

    Korpus necháme vychladnúť,rozkrojíme na pololvicu,natrieme džemom,nato dáme plnku ktorú si pripravíme vyšľaháme šľahačku v mlieku a do nej vmiešať zbytok gaštanového pyré.Prikryjeme druhou polovicou a vrch posypeme postrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu

marienka44
@Tedko ,ja mam v mraznicke gast.pyré ochutene asi rumom. Kupila som v Kauflande, balene po 250 g. Je toto pyre vhodne do tejto torty? Ciste gast.pyre by som si musela pracne vyrobit doma z gastanov, co sa mi nechce. :-)Ake teda pyre pouzit v Tvojom recepte?
tedko
Je to také pyré z Kauflandu,mrazené 250g kocka.
nika72
určite vyskúšam...sestranica mi hovorila o tomto recetpe,že to bolo v TV..vďaka aspoň si ho nemusím písať už si ho len uložím...
vimar
vyzerá to dobre, nejaká fotka nebude?
vieraa
Super, tento recept predstavila p.Magálová vo svoje relácii"Tajomstvo mojej kuchyne".Už som ho vyskúšala a je to dobré, vhodné si myslím aj pre celiatikov.
tedko
Ďakujem veľmi pekne s pozdravom tedko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia