Čokoládový koláč srnčí chrbát bez lepku
Foto: novalim
Upiecť si tento čokoládový koláč na spôsob srnčieho chrbta s prídavkom voňavej silnej kávy, bohato poliaty horkou čokoládou, je hračka. Ako je to u Zobraziť celý popisUpiecť si tento čokoládový koláč na spôsob srnčieho chrbta s prídavkom voňavej silnej kávy, bohato poliaty horkou čokoládou, je hračka. Ako je to u nás zvykom, keďže žijeme bez lepku, aj tento výborný koláč ku káve je bez lepku. Čo poviete, hodil by sa na víkend?
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Formu na srnčí chrbát vytrieme tukom a vysypeme bezlepkovou múkou, rúru predhrejeme na 170 stupňov.
- 2
150 g čokolády a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli.
- 3
Bielky s cukrom vyšľaháme do tuha. Žĺtky rozmiešame s roztopenou čokoládou s maslom.
- 4
Mandle, bezlepkovú múku Promix PK špeciál a instantný kávový prášok premiešame a v dvoch dávkach ich zmiešame s vajíčkovo – čokoládovou zmesou. Napokon zľahka ale dôkladne primiešame tuhý sneh.
- 5
Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 50 minút. Špajľou odskúšame, či je koláč prepečený. Koláč necháme vo forme asi 20 minút vychladnúť, potom ho opatrne vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
- 6
Na polevu roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli, preosejeme do nej instantnú kávu, rozmiešame a pridáme olej. Polejeme ňou koláč a necháme stuhnúť.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano, aj mne akosi nesedi nazov ku kolacu. Vyzera to ako klasika srnci chrbat. Nic to ale nemeni na fakte, ze vyzera uuuuplne skvele. Mnam