Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Sušienkové rezy Twix fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 5. januára 2025
Sušienkové rezy Twix (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre milovníkov karamelu, rezy chuťou pripomínajú sušienky Twix... Nenáročná príprava za pár minút.

20
porcií
45 minút
príprava
15-17 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
220 g
štipka
180 g (alebo Hera)
100 g
Karamelová plnka:
1 konzerva
100 g
100 g
Ganache poleva:
200 ml (33 %)
200 g (alebo horká na varenie)
50 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku a prášový cukor preosejeme, pridáme štipku soli a nastrúhame maslo. Vypracujeme hladké cesto.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu 25x25 cm (s odnímateľným bokom) vymastíme maslovým papierom. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a prenesieme do formy. Zľahka utlačíme a popicháme vidličkou.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme 180 stupňov a pečieme približne 15-17 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny na plnku a čokoládovú ganache.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cukor kryštálový na miernom plameni rozpustíme, pridáme maslo. Za stáleho miešania varíme pokiaľ sa cukor a maslo spojí.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Postupne vmiešame karamelové Salko. Karamelovú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Smotanu na šľahanie zohrejeme do horúca (nevaríme), vsypeme nasekanú čokoládu a miešame do rozpustenia čokolády. Nakoniec vmiešame maslo.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zákusok polejeme čokoládovou ganache a dáme do chladničky stuhnúť do druhého dňa.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po stuhnutí pokrájame na kocky, rezy, tyčinky... Dobrú chuť.

    Sušienkové rezy Twix (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, povedené rezy! Detailní postup i forma se mi líbí, odnímatelné boky jsou tu důležité. O chuti nepochybuji, krému i ganache dostatek hmmm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia