Celozrnný zemiakový chlieb

lenkac - fotkalenkac, 6. októbra 2013
Celozrnný zemiakový chlieb
Foto: lenkac

Rýchla príprava a pečenie v elektrickej rúre. Výborný, zdravý a hutný chlieb.

60-70 minút
na 200,150 °C

Suroviny

500 g
1/2 kocky
0,2 l
1 lyžička
1 lyžica
1 - 2 lyžice
1 veľký
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások: 2 dcl vlažného mlieka, droždie, med a trošku múky.

  2. 2

    Hotový kvások pridáme k múke. Pridávame ďalšie suroviny: nestrúhaný uvarený zemiak, olej, soľ, semiačka, ocot... ak je nutné, tak pridáme aj trošku vlažnej vody. Premiešame a necháme na teplom mieste cesto pracovať :) Ja si vyhrejem rúru na 50 stupňov (cca) a vložím tam cesto, aby kvasilo a nechám pootvorené dvierka.

  3. 3

    Keď je cesto nakysnuté, spravím z neho bochník a uložím na plech s papierom na pečenie . Chlieb ešte potriem osolenou vodou a na vrch ešte zopár semiačok. Na plech položím keramický pohár s vodou. Takto pripravený chlieb ešte nechám asi 20 minút len tak pôsobiť a potom vložím do vyhriatej rúry.

  4. 4

    Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a pečieme asi 20-30 minút, potom stíšime na 150 stupňov a pečieme ešte 30-40 minút.

  5. 5

    Hotový chlieb ešte potrieme osolenou vodou a necháme odstáť. Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Chlieb a pečivo, Predjedlá, Pečené, Zdravie a diéty

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nádhera, také máme radi. skúsim aj podľa tvojho receptu.