Ucha

Adam Czirák
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 13. augusta 2010
Ucha
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií

Suroviny

425 g
340 g
1,1 l
400 g
60 g
20 g
15 g
10 g
200 g




Postup

  1. 1

    Zo sumca narežeme okolo hlavy kožu a stiahneme ju. Rybu vypitveme, odrežeme hlavu a vyrežeme chrbticu. Mäso nakrájame na porcie. Zo zubáča oškriabeme šupiny, odrežeme plutvy, vypitveme, odrežeme hlavu a vyrežeme chrbticu.

  2. 2

    Mäso s kožou nakrájame na porcie. Očistené a vypitvané drobné ryby aj s hlavami zalejeme studenou vodou, pridáme chrbtice a očistené hlavy zo sumca a zubáča a varíme 20 – 30 minút. Vývar precedíme.

  3. 3

    Do vriaceho vývaru vložíme pokrájané zemiaky, celú cibuľu a petržlen. Varíme 15 minút, potom pridáme kúsky zubáča a sumca, soľ, korenie, bobkový list a varíme ešte 15 – 20 minút. Hotovú polievku dochutíme maslom. Podávame posypanú posekanou petržlenovou alebo kôprovou vňaťou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Pri príprave tejto polievky je dôležité, aby ste ju varili z viacerých druhov rýb. S koreninami narábajte úsporne, aby ste nimi neprebili jej chuť. Výborná je pripravená v prírode v kotlíku z čerstvo ulovených rýb.

Diskusia k receptu

pivonka
No tak to je pre mňa nedostupný recept, v rodine nemáme rybára. A tak rada by som ju ochutnala!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia