Ucha
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 13. augusta 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Postup
-
1
Zo sumca narežeme okolo hlavy kožu a stiahneme ju. Rybu vypitveme, odrežeme hlavu a vyrežeme chrbticu. Mäso nakrájame na porcie. Zo zubáča oškriabeme šupiny, odrežeme plutvy, vypitveme, odrežeme hlavu a vyrežeme chrbticu.
- 2
Mäso s kožou nakrájame na porcie. Očistené a vypitvané drobné ryby aj s hlavami zalejeme studenou vodou, pridáme chrbtice a očistené hlavy zo sumca a zubáča a varíme 20 – 30 minút. Vývar precedíme.
- 3
Do vriaceho vývaru vložíme pokrájané zemiaky, celú cibuľu a petržlen. Varíme 15 minút, potom pridáme kúsky zubáča a sumca, soľ, korenie, bobkový list a varíme ešte 15 – 20 minút. Hotovú polievku dochutíme maslom. Podávame posypanú posekanou petržlenovou alebo kôprovou vňaťou.
- 4
NÁŠ TIP: Pri príprave tejto polievky je dôležité, aby ste ju varili z viacerých druhov rýb. S koreninami narábajte úsporne, aby ste nimi neprebili jej chuť. Výborná je pripravená v prírode v kotlíku z čerstvo ulovených rýb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu