Špenátovo-syrový koláč fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 22. februára 2015
Špenátovo-syrový koláč (fotorecept)
Foto: kecemis

Tak toto som videl uz davnejsie na trhu a tak sa mi to zapacilo, ze som to musel vyskusat.

6-8
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
100 g
14 g
4 PL
1 ČL
1 ČL
350 - 400 ml
Na dressing:
2 PL
2 PL
2 PL (alebo med)
Plnka:
300 g
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Prvych osem ingrediencii som dal do chlebovej masinky, bez ktorej sa nepohnem. Som lenivy na rucne miesanie. Kombinaciu muk a cely recept som si dovolil pozicat od skvelej varechacky @havino http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-bagety-fotorecept/42022-recept.html V case pripravy cesta, som umyl spenatove listky a nehal v sitku odkvapkat. Medzitym som si pripravil dressing. Zmiesal som v miske olivovy olej, citronovu stavu, javorovy sirup alebo med a sol koremie.

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastruhal som si syry.

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked je cesto hotove, premiesal som ho a rozdelil na sest priblizne rovnakych casti.

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kazdu gulku som rozvalkal na placku priblizne dvadsat cm priemer a hrubke asi 3 mm.

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na placku som dal spenatove listy, mne vyslo 6 ks, takze priblizne 50 g, alebo 1/6 salatu,

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a zroloval som to do tohto tvaru a ulozil spojom na spodku.

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked som si pripravil vsetko cesto do cigaroveho tvaru, zobral som prvy a rozrezal na vrchu a roztvoril.

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naplnil som to syrom cheddar.

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom na vrch som dal este trochu mozzarelly syru. Pred vlozenim do 180 stupnou vyhriatej rury som ich natrel zltkom rozmiesanym v 1 pl mlieka. Piekol som asi 25 minut.

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po upeceni som dal na mriezku vychladnut. Kto ma rad stiplave ako u nas muzska mensina, olozi na vrch este jalapeno, alebo habanero. Tieto "kolace" sa daju naozaj rozne vyuzit. Ja som ich napr. robieval aj s kyslou kapustou a klobasovym masom.

    Špenátovo-syrový koláč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

radost
nápadité..áno..plnky možno meniť-ako píšeš..hodné vyskúšania..
kukulienka71
podarené lodičky s výbornou plnkou. Máš veľkú fantáziu, u mňa plný počet bodov:-)
amia
toto musím čo najskor vyskúšať, 5*
afataga
paradne lode si napiekol, u nas obidve mensiny mozu cipos :-)
cesminaz
super ;-) velmi sa mi to paci a urcite je to aj velmi chutne! Ukladam a iste vyskusam,vdaka :-)
caterina
toto musi chutit vyborne! perfektny recept, budem sa inspirovat ;)
pusta1
@kecemis - milý Mirko, tak toto už áno, výborné zloženie múk v cigare, vynikajúca chutná náplň, krásne foto.
*****
kecemis
DAkujem Vam vsetkym za nazretie. Po pravde, vodec ma nenapadlo to volat lode, lodky, lodicky. Teraz uvazejum o premenovani receptu, pretoze sa mi to velmi paci a je to trefne.
havino
jaj chlape,Ty vieš prekvapiť, samozrejme, že receptom v prvom rade, ale že čítam seba v postupe v druhom rade, pousmiala som sa, vdaka Ti za dôveru. Nerobila som nič podobné, ale mne sa recept veľmi zíde, určite ho použijem a viem, že aj využijem na viacero spôsobov. Lodičky sa aj mne pozdávajú, viac, ako koláč.
kecemis
Vdaka Tanicka za buduce vyuzitie. Verim, ze s toho vytvoris neuveritelne dobroty. Ano lodicky su krajsie meno, ale moja fantasia asi driemala, hoci som na tie cuda pozeral ako puk, nenapadlo ma to.
danda3
Aj mne sa to veľmi páči, musia chutiť výborne.☺
havino
Mirko, lodky, lode, lodičky, nech sa volajú, ako chcú, ale pochuťka to je. Prvé na foto ešte pred úpravou, plnka hubová,
havino
ach, to tak vyzerá, ked človek nevie kde a na čo klikne a odošle sa to bez vedomia. No takže plnka hubová, chlebové cesto, dobre naplnené, čiže hryz a plnka, na vrch syr, pokrájana na tenko oravská slanina, kocky syra aj strúhaný, aj údený, aj neúdený. Po prvých piatich som si už našla grif, ako na ne. Vdaka za recept, budem plniť o sto šesť, na budúce bude paradajková náplň s bazalkou.




kecemis
TAnicka, dakujem velmi pekne. Aj ja som dnes uvazoval o takychto hubovo podobnych lodickach, lodkach, lodiskach.
jerica
@kecemis to je ale paráda, určite spravím, je to recept s ktorým sa dá fakt kúzliť :-) ide do receptára a ešte k Táničke, šikulka, zvŕta sa ako vrtulka *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia