Foto: empedokles
Kamut muka original pochadza z egypta. Momentalne sa tato psenica pestuje v severnej amerike. Ma velmi vysoky podiel bielkovin az o 40% viac ako Zobraziť celý popisKamut muka original pochadza z egypta. Momentalne sa tato psenica pestuje v severnej amerike. Ma velmi vysoky podiel bielkovin az o 40% viac ako bezna muka. Obsahuje vela mineralov, ako zinok, selen a horcik. Kamut muka je vhodna aj pre ludi ktori maju problem so zazivanim beznej psenice alebo maju alergiu. Az 70% ludi s alergiou na psenicu znasa tento druh muky velmi dobre. Moze sa pouzivat aj 50:50 s inou mukou, stale ostane vysoky podiel bielkovin a mineralov v hotovom produkte.
na 220 °C
Postup
-
1
Vsetko spolu zmiesame a vypracujeme cesto. Vypracovane cesto nechame kysnut asi hodinu, pokial sa nezvacsi dva krat.
- 2
Po vykysnuti cesto splasneme a vypracujeme cesto do finalnej podoby. Nechame odpocinut asi 25 minut.
- 3
Pecieme v predhriatej rure 220 stupnov 35-40 minut. Doba pecenia sa samozrejme skracuje ak sa rozhodnete cesto rozdelit.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A chlebík z múky pre nás neznámej by som rada ochutnala, iste je dobrý. @empedokles , dobre si ho upiekal.