Dusená bravčová pečeň

dr - fotkaDr, 21. apríla 2015 11:54
Ďalšie recepty »
Dusená bravčová pečeňFoto: dr
5 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na bravčovej masti a pokrájanej oravskej slaninke na drobné kocky, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú papriku. Troška posolíme a prikryté podusíme, aby cibuľa a paprika trocha zmäkli.

  2. 2

    Pridáme na malé kúsky nakrájanú pečeň, opečieme zo všetkých strán. Pridáme mletú červenú papriku, drvenú rascu, štipku mletého čierneho korenia, bobkový list, sójovú omáčku, premiešame, podlejeme trochou teplej vody a prikryté dusíme asi 8 minút. Ochutnáme a dochutíme ak treba soľou, pridáme nasekaný medvedí cesnak a horčicu, prikryjeme a podusíme ešte asi 2 minúty.

  3. 3

    Na záver pridáme trocha majoránky a prelisované strúčiky cesnaku, len premiešame, vypneme oheň a prikryté necháme chvíľu odležať. Naservírované jedlo posypeme nasekanou pažítkou.

  4. 4

    Ako prílohu môžeme podávať ryžu, zemiaky alebo chlieb.

    Dusená bravčová pečeň - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist