Dusená bravčová pečeň

dr - fotkadr, 21. apríla 2015
Dusená bravčová pečeň
Foto: dr
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1/2 ks
1 ks
1/4 ČL
1/2 ČL
1 ČL
2 strúčiky
10 listov
2 plátky
1 ČL
 na podliatie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti a pokrájanej oravskej slaninke na drobné kocky, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú papriku. Troška posolíme a prikryté podusíme, aby cibuľa a paprika trocha zmäkli.

  2. 2

    Pridáme na malé kúsky nakrájanú pečeň, opečieme zo všetkých strán. Pridáme mletú červenú papriku, drvenú rascu, štipku mletého čierneho korenia, bobkový list, sójovú omáčku, premiešame, podlejeme trochou teplej vody a prikryté dusíme asi 8 minút. Ochutnáme a dochutíme ak treba soľou, pridáme nasekaný medvedí cesnak a horčicu, prikryjeme a podusíme ešte asi 2 minúty.

  3. 3

    Na záver pridáme trocha majoránky a prelisované strúčiky cesnaku, len premiešame, vypneme oheň a prikryté necháme chvíľu odležať. Naservírované jedlo posypeme nasekanou pažítkou.

  4. 4

    Ako prílohu môžeme podávať ryžu, zemiaky alebo chlieb.

    Dusená bravčová pečeň - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
máme radi pečeň len tak na cibulke, aj kuraciu, s čerstvým chlebíkom ako rýchla večera v lete. S horčicou nepoznám, ale si ma navnadila, aj s tým výpekom :) ešte chvíľu to tu budem študovať a vyhladnem :)))
1x snitlik
takto dusenu som este nejedla, vyzera lakavo, ale nebola tvrda? ja si robim len pre seba raz za uhorsky rok, ale len rychlo orestujem na cibuli a dochutim az nakoniec, takto som neskusala