Dusená bravčová pečeň

dr - fotkadr, 21. apríla 2015
Dusená bravčová pečeň
Foto: dr
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1/2 ks
1 ks
1/4 ČL
1/2 ČL
1 ČL
2 strúčiky
10 listov
2 plátky
1 ČL
 na podliatie




Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti a pokrájanej oravskej slaninke na drobné kocky, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú papriku. Troška posolíme a prikryté podusíme, aby cibuľa a paprika trocha zmäkli.

  2. 2

    Pridáme na malé kúsky nakrájanú pečeň, opečieme zo všetkých strán. Pridáme mletú červenú papriku, drvenú rascu, štipku mletého čierneho korenia, bobkový list, sójovú omáčku, premiešame, podlejeme trochou teplej vody a prikryté dusíme asi 8 minút. Ochutnáme a dochutíme ak treba soľou, pridáme nasekaný medvedí cesnak a horčicu, prikryjeme a podusíme ešte asi 2 minúty.

  3. 3

    Na záver pridáme trocha majoránky a prelisované strúčiky cesnaku, len premiešame, vypneme oheň a prikryté necháme chvíľu odležať. Naservírované jedlo posypeme nasekanou pažítkou.

  4. 4

    Ako prílohu môžeme podávať ryžu, zemiaky alebo chlieb.

    Dusená bravčová pečeň - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
takto dusenu som este nejedla, vyzera lakavo, ale nebola tvrda? ja si robim len pre seba raz za uhorsky rok, ale len rychlo orestujem na cibuli a dochutim az nakoniec, takto som neskusala
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@afataga , nebol tvrdá pečeň, bola mäkká, možno záleží aj na tom z akého prasiatka je pečeň, asi to bolo z mladej svinky :-), aj na rýchlo robievam pečeň, tak, že len potriem kúsky horčicou a opečiem na masti alebo oleji a nakoniec osolím a pri takto upravenej sme mali najradšej máčať si chlieb do výpeku a to bola dobrota :-).
luss44
máme radi pečeň len tak na cibulke, aj kuraciu, s čerstvým chlebíkom ako rýchla večera v lete. S horčicou nepoznám, ale si ma navnadila, aj s tým výpekom :) ešte chvíľu to tu budem študovať a vyhladnem :)))
pusta1
chutný a krásny rýchly recept :-)
*****
kukulienka71
veľmi zaujímavé ochutenie, musela by som ochutnať, aby som zaujala stanovisko:-) každopádne si mi urobila chute na bravčovú pečeň:-)
mamatata2
Môže byť super, môj muž robieva kuracie pečienky,síce bez horčice a omáčky, ale dáva aj slaninku a je to výborné jedlo.
havino
moje jedlo a pritom som ho nevarila 100 rokov hádam,ja aj viacej šťavičky, tá musí byť, veľmi podobne som ju takto varila, len bez sojovej a bez cesnaku, paprika, rasca,ml.korenie, majoránka musí byť na záver a hrče za ušami. Doma nik ani do úst nedá, asi len keby museli od hladu.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@kukulienka71 , ešte mám podelím sa s tebou :-), @mamatata2 , tej horčice sa tam nesmie dať veľa kávová lyžička stačí a zahustí šťavu, @havino , šťavičky je tam dosť len som ju nechcela natrepať na tanier, nevyzeralo by to pekne.
Ďakujem Vám všetkým za záujem o tento recept.
evanaaa
Robievala som, ale len z hovädzej pečene, je lepšia omnoho ako bravčová, aj keď to viac ľudí nepripustí, sú navyknutí len na bravčovú....alebo aj z kuracích pečienok, ale so šťavou, nie tak nasucho, aspoň my to tak máme radšej. Nedávala som síce toľko surovín, ale myslím, že každý navarí chutne to svoje, tak ako aj ty, @dr......
jozka2
Milujem dobre pripravenu pecen na akykolvek sposob.Podla mnozstva peceni pridavam aj ja horcicu,prudko miesam, pridam lyzicu kyslej smotany a tak isto miesam az sa vydusi.Namiesto soja sauce davam Worcester.*****
1peto40
vyzera to dobre,ale na cistom oleji a vymastit to rohlikom...To je balada....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia