Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
Kura a la sviečková
Nedávno tu bol podobný rcp z kuracích pŕs, ja ho robím z horných stehienok a...
Černicovo-citrónové friands
Friand - je biele čajové pečivo, pôvodom z Francúzska. Veľmi obľúbený je v Austrálii a...
Martinské rezy
Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a...
Nugetky z morčacieho prsičká so zemiakovým pyré
No a toto som mala dnes na obed ja. Hoci sme len dvaja, nelení...
Vianočná štedrovečerná hubová od babky
Naučila ma ho svokrička, my sme boli zvyknutí na kapustnicu. Babka bola z dolniakov a...
Čokoládové oblátkové rezy
Tieto oblátkové rezy sú obľúbené tu v Chorvátsku. Nesmú chýbať na slávnostiach. Rýchlo sú hotové...
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...
Krehký čerešňový mrežovník
Je sezóna čerešní, tak som bola včera nejaké nazbierať a urobila som tento čerešňový mrežovník...
Huby na bavorský spôsob
Tento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám...
Šalát z Matjesov - Heringssalat
Tento salat je v severnom Nemecku velmi oblubeny. Velmi jednoducha priprava, zvladne kazdy zaciatocnik....
Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...
Vepřové roládky Zlatá Praha s Orlovským salátem
Další z řady receptů do dělené stravy živočišné. Snad bebude vadit a třeba se bude i...
Amur na pare
Toto je môj druhý recept z Amura a je robený v parnom hrnci so zeleninou tak, ...
Bryndzovo-oškvarková nátierka
Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať...
Halušky z knihy Kulinária Maďarsko
Halušky mám rada od detstva, lenže ako som sa vydala halušiek som robila menej, nakoľko...
Marinované kura pečené na rascových zemiakoch
Super jedlo pripravené na jednom pekáči! Rýchlo a jednoducho pripravený obed alebo večera pre celú rodinu....
Kuřecí čtvrtky pečené na hlávkovém zelí
Recept našla někde kamarádka, zaujal mě na první pohled a tak jsem čtvrtky upekla s určitými...
Vanilkové hviezdičky s vaječným koňakom
Hviezdicky nie su vobec suche a jednoznacne ich odporucam. Chutia fantasticky!!!
Bábovka s orechami
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do penista, Pomaly pridávame olej , vlažnú vodu...
Biber Dolmasi - turecké plnené papriky
Biber Dolmasi sú plnené papriky, ktoré sú veľmi obľúbené v celom Turecku, je to ľahké,...
Ovsené vločky trochu ináč
Ovsené vločky sú zdravé, ale moje vnúčatá ich aj tak nechceli , a ...
Kura na smotane a zemiakoch
Ostrúhané zemiaky nakrájame na kolieska, poukladáme do misy, okoreníme a nakrájané maslo poukladáme na zemiaky....
Čiernobiele jemné rezy s jablkovým pudingom
Veľmi chutný a jemný koláč, do ktorého môžete použiť nielen čerstvé, ale aj sterilizované neochutené...
Piškotový beránek
Máslo, cukr, 4 žloutky a 1 celé vajíčko utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou kůru,...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...
Jarná polievka a liaty chlebový posúch
Toto jedlo varili naše mamy aj staré mamy... u nás sa varievalo na jar, ...
Ostrokyslá polievka trochu inak
Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je...
Rýchle sicílske cestoviny s cesnakovou strúhankou
V dnoch ked sa clovek griluje za ziva, sa da varit len rychlo, rychlo...
Fettuccine tricolora
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.