Liptovská polievka

mamina60 - bez fotkymamina60, 17. októbra 2009

Už z názvu je jasné odkiaľ jedlo pochádza. Varím ju preto lebo u nás boduje a voláme ju dvoj tanierová, lebo keď zješ jeden tanier, hneď si naložíš aj druhý. A keď si k tomu dáte chlebík, tak to je celkom dobrá večera.

10-12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
5 ks
1 kg
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer namočenú fazuľu varím v päť litrovom hrnci skoro do mäkka. Pridám zemiaky - uvarím do mäkka. Pridám kyslú kapustu - zase varím.

  2. 2

    Na panvici si upražím nakrájanú klobásku. Pridám k polievke.

  3. 3

    Pridám paradajkový pretlak a dochutím soľou a korením.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Polievky, Sezónne jedlá, Zimné, Varené

Diskusia k receptu

mamina60
Ahoj Alexola, jeeeeeej, môj recept sa ujal, dúfam, že chutila. U nás táto polievka boduje, my ju nevoláme Liptovská polievka, ale dvojtanierová. Prajem príjemnú nedeľu. :)