Je japonským slovom pre pohánku a taktiež synonymom pre tenké rezance so štvorcovým profilom vyrobené z pohánkovej múky. U nás sú pomerne neznáme, čo Zobraziť celý popisJe japonským slovom pre pohánku a taktiež synonymom pre tenké rezance so štvorcovým profilom vyrobené z pohánkovej múky. U nás sú pomerne neznáme, čo je veľká škoda. Majú príjemnú orieškovú chuť, neobsahujú lepok a možno ich pripravovať ako teplú i studenú variantu. Sú bohatým zdrojom rutínu, ktorý priaznivo ovplyvňuje elasticitu ciev. Obsahujú i pomerne veľké množstvo tiamínu, ktorého nedostatok spôsobuje ochorenie nervového systému známe ako beri-beri.

1
porcia
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 zväzok
1 ks
1 kúsok
5 plátkov




Postup

  1. 1

    Dajte rezance variť do 2 l vody, budú v nej 5 až 6 minút. Kým sa varia, na panvici opečte nakrájanú slaninu a cibuľku alebo pór nasekajte nadrobno. Keď sú rezance uvarené, zlejte ich a krátko prepláchnite studenou vodou. Zmiešajte so slaninou, preložte na tanier a posypte cibuľkou alebo pórom. Navrch rezancov umiestnite žĺtok a môžete sa do nich pustiť.

  2. 2

    Dochuťte podľa uváženia kvalitnou sójovou omáčkou a srirachou. (Výborná thajská omáčka, nemýliť si s americkou verziou.)

Diskusia k receptu

vierutt
Pohánku jedávam často. Mám rada takéto jednoduché jedlá. Tie rezance je možné na Slovensku kúpiť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia