Foto: danculka
porcií
príprava
Postup
-
1
Nad parou šlahéme vajíčka cukor a meda maslo,potom pridáme sódu bicarbónu a ešte prešlaháme a toto všetko dáme do pripravenej preosiatej múky a dobre vymiesime a rozdelíme na 4 diely a vyvalkámé upečieme na opaku plechu,na tento koláčik je nám treba polovica z tohoto cesta,čiže dva diely,druhú si odložíme,alebo robíme len z pol dávky a upečieme 2 pláty...upečené vložíme do hlbokého plechu..
-
2
kým sa pečú pláty,tak si uvaríme puding z mlieka a pudingu,3/4l mlieka dáme variť a do teplého rozpustíme 3pl nutely a do zvyšku mlieka vysypeme pudingový prášok a zo 30g z predpísaného cukru a zavaríme do mlieka s nutelou,kým sa chladí puding,tak ho premiešame občas,aby sa nevytvorila koža....Potom vyšlaháme maslo a zvyšok cukru do peny a za stejnej teploty masla a pudingu to šlahaním spojíme na jemný karamelový krém...
-
3
na plát dáme tak1,1/2 cmaž 2cm,karamelovej plnky,rozotrieme a priložíme druhým plátom... na ktorý navrstvýme asi 1/2cm plnky ...
-
4
to včetko zrovnáme cukr.kartou...
-
5
vezmeme,, pikao ..a popíšeme po plnke rovne čiary a potom zúbkovanou kartou prejdeme vodorevne cez čiary...
-
6
a potom rôznymi smermi a dostaneme vzor na rezoch,dáme do chladu,najlepšie večer a ráno môžeme krájať...
-
7
dobrú chuť!
@domci4 ďakujem , ty si nezabudla
@domci4 ďakujem , ty si nezabudla