Bryndzovo syrové pagáčiky mňam

ivushiatko - fotkaivushiatko, 21. júna 2010

Fajnové pagáčiky. Hodia sa k pivku večer namiesto chipsov alebo k vínku. Ale aj k nealko nápojom. Sú proste vynikajúce, nik im neodolá.

60
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

250 g
400 g
150 g
1
1 KL
1/2 balíčku
150 g
1
cca 10 g




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto vyvľkáme na hrúbku cca 1cm. Z cesta vykrajujeme kolieska.

  3. 3

    Na plech dáme papier na pečenie, ak ho nemáme tak potrieme maslom. Na takto pripravený plech poukladáme vykrojené pagáčiky, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou. Dáme piecť do trúby na 220°C cca 10 minút. Do zlatista. :D

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tie pomery surovín sú vážne dobré?
bojar
tiž sa mi nezdá pomer múky a bryndze
sisinka131
Ja davam kolko muky, tolko syra, alebo bryndze - syr aj bryndzu som este neskusala spolu
zdezda
Fíha, aj maslo aj bryndza a keď toľko bryndze ešte aj soľ? Aj ja si myslím, že je tu nejaká chybička :-), nič v zlom !
sovka62
Keď tak počítam, máme 700 g masla, bryndze a syra na 250 g múky. Zrejme nejaká chyba v rozpise.
alexdidi
súhlasím so @sovkou...nejak á chyba tam je...neviem, či by som miešala parmezán s bryndzou...myslím, že ho je tam škoda/150g?/, chuť bryndze premôže jeho chuť a je na to príliš drahý /aspoň pre mňa/...i keď inde ho nešanujem, ale nech ho aj cítim...
ivushiatko
Vyskusajte a uvidite. My sme najprv davali 150g bryndze na 250g muky, ale to nemalo chut, bolo to hnusne... Tak sme dali viacej bryndze. A potom prisiel napad dat tam parmezan. A to bolo super. Parmezan tomu doda luxusnu chut. vyskusajte. Ak nechcete tak tam bryndzu ani nedavajte. Dajte len parmezan. Lebo vdaka nemu je to fajnove.:D
satin222
na pagáčiky má každý svoj recept.......ja dávam na vrch mandľu..........
fliacik
a vyskúšal tieto pagáčiky niekdo ? Čo na nich vravíte? a koľko ich asi tak bude?? Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia