Kávový zákusok
Kávový zákusok

Štafetky fotorecept

navardaco - fotkanavardaco, 21. januára 2022
Štafetky (fotorecept)
Foto: navardaco
18
porcií
60 minút
príprava
9 minút
na 200 °C

Suroviny

Orechové cesto:
4 ks
120 g
20 g
25 g mleté
Krém:
170 g (40 g + 125 g)
40 g
100 ml
1,5 PL
75 g
podľa chuti (nemusí byť)
Na namáčanie:
Na ozdobu:
 (alebo orechy)




Postup

  1. 1

    Orechové cesto: Recept je pomerne jednoduchý, no treba dodržať technologický postup. Bielky izbovej teploty vyšľaháme do peny a postupne pridávame a zašľahávame cukor. Keď je sneh dostatočne tuhý, pridáme preosiatu múku a mleté orechy.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené orechové cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a pečieme cca 9 minút pri 200 stupňoch. Po upečení z cesta hneď stiahneme papier na pečenie a otočíme ho tak, ako sme ho piekli.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým pripravíme kávový krém. 45 g masla roztopíme v hrnci a pridáme múku, ako keby sme robili zápražku. Zalejeme mliekom zmiešaným s instantnou kávou a miešame do zhustnutia. Zároveň si vyšľaháme zvyšné maslo (125 g) s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame vychladený uvarený krém izbovej teploty.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plníme nasledovne: Cesto rozrežeme na 3 časti (my sme narezali po dĺžke) a každú časť natrieme krémom. Zavinieme po dĺžke a dáme do chladničky minimálne na pol hodinu, aby krém stuhol.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roztopíme si čokoládu s kokosovým olejom na namáčanie štafetiek. Keď je už krém tuhý, štafetky nakrájame na požadovanú veľkosť a konce máčame v čokoláde. Dozdobíme lyofilizovaným ovocím (alebo orieškami).

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia