Štafetky fotorecept
Foto: navardaco
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Orechové cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
20 g |
|
25 g mleté |
|
Krém: | |
170 g (40 g + 125 g) |
|
40 g |
|
100 ml |
|
1,5 PL |
|
75 g |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
Na namáčanie: | |
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
(alebo orechy) |
|
Postup
-
1
Orechové cesto: Recept je pomerne jednoduchý, no treba dodržať technologický postup. Bielky izbovej teploty vyšľaháme do peny a postupne pridávame a zašľahávame cukor. Keď je sneh dostatočne tuhý, pridáme preosiatu múku a mleté orechy.
-
2
Takto pripravené orechové cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a pečieme cca 9 minút pri 200 stupňoch. Po upečení z cesta hneď stiahneme papier na pečenie a otočíme ho tak, ako sme ho piekli.
-
3
Medzitým pripravíme kávový krém. 45 g masla roztopíme v hrnci a pridáme múku, ako keby sme robili zápražku. Zalejeme mliekom zmiešaným s instantnou kávou a miešame do zhustnutia. Zároveň si vyšľaháme zvyšné maslo (125 g) s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame vychladený uvarený krém izbovej teploty.
-
4
Plníme nasledovne: Cesto rozrežeme na 3 časti (my sme narezali po dĺžke) a každú časť natrieme krémom. Zavinieme po dĺžke a dáme do chladničky minimálne na pol hodinu, aby krém stuhol.
-
5
Roztopíme si čokoládu s kokosovým olejom na namáčanie štafetiek. Keď je už krém tuhý, štafetky nakrájame na požadovanú veľkosť a konce máčame v čokoláde. Dozdobíme lyofilizovaným ovocím (alebo orieškami).
Diskusia k receptu