Trvanlivý makovník fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 7. decembra 2010
Trvanlivý makovník (fotorecept)
Foto: ailuj82

dlho nevydrží :)

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300-350 g
250 g, varené
250 g, alebo Palmarín
200 g
1 ks
1 KL
PLNKA:
400 g
podľa chuti
1 PL
2 PL
na potretie




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame na drobno, pridáme cukor, zmäknutý tuk, vajíčko a múku s PDP /múku sypeme podľa potreby - záleží od zemiakov/. Vypracujeme cesto.

    Trvanlivý makovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mak zmiešame s cukrom a medom, pridáme citr. kôru a olej.

    Trvanlivý makovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na 3 časti, plníme makovou plnkou a zrolujeme.

    Trvanlivý makovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som použila 300 g maku a jedno cesto som posypala grankom, cukrom a trochu solamylu aby to nevytieklo.

    Trvanlivý makovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Preložíme na plech vystlaný papierom, potrieme vajíčkom, popicháme vidličkou a upečieme.

    Trvanlivý makovník (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babidka
zaujimavý makovnik - take cesto som este nerobila . Asi hned zajtra skusim , makovniky u nas tiez nevydrzia :-)
sovka62
Ako poznám našu rodinu, makovník síce môže byť pôvodne trvanlivý, ale u nás veru nevytrvá, hneď sa zje. Ale určite vyskúšam, mama robila akýsi podobný z krehkého cesta, ten mohol stáť dlho,ale recept sa nám nezachoval. Možno toto bude ono.
13juli
Podobne ako na jablčnik zo zemiakoveho cesta ???
ailuj82
@marienka44 ano je to bez droždia. Po upečení je chrumkavý, druhý deň zmäkne a tretí neviem, lebo u nás nevydrží... :)
emica
ani u nas nezostane este takyto zavin som nerobila na vianoce vyskusam
sabovka
....makovnik som piekla,je vyborny len do plnky treba viac oleja lebo mak sa sypal.....nabuduce