Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Mangové čatní
Očistené mango nakrájame na malé kúsky. Zázvor očistíme a nastrúhame. Do mixéra vložíme kúsky manga...
Veľkonočné koláče z kysnutého cesta (fotopostup)
Recept na cesto som získala na www. mimibazar. cz od pani Simony V. Cesto je mastnejšie, ...
Pečené pirohy s kyslou kapustou
Tento recept je veľmi starý piekla ho ešte moja prababka.
Šťavnatý syrový krupicový dezert
Irmik tatlısı. Dalsi sladký turecky desertik, t entoraz so syrom :-) Je vynikajúci.
Ratatouille
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....
Ružičky z lásky
recept ma inšpiroval, cez spolužiačku a je z netu, mierne upraveny mnou :) http://prezenu. noviny....
Zázvorovy koláč s hruškami
V tomto kolaci sa dobre spajaju chute zazvoru, melasy a hrusiek. Recept som nasla na...
Fajnový koláč s karamelizovanými jablkami
Tento fajnový koláč upečiete rýchlo a jednoducho. Mierka je 200 ml hrnček.
Krupnik - krúpková polievka
Listovala som si v knižôčke Židovská kuchyňa od Aleny Krekulovej a nechala som sa inšpirovať receptom na...
Prekladaný kel
Na obed som pripravila prekladaný kel podľa výborného a veľmi chutného receptu zo zahraničného blogu, autor...
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...
Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...
Slávnostné židovské pečené hovädzie
Opäť ide o jeden z vrcholov tradičnej židovskej kuchyne, pôvodne sa toto jedlo ...
Rynske Sauerbraten
Ponukam Vam recept na slavnostne, tradicne jedlo severneho Porynia. Tento rok ho budeme podavat na...
Černicovo-citrónové friands
Friand - je biele čajové pečivo, pôvodom z Francúzska. Veľmi obľúbený je v Austrálii a...
Bôbkapusta s údeným rebierkom, klobáskou a vylúskaným bôbom
Keď som bola doma v rodnom kraji dostala som krásny vylúskaný bôb, bol síce zamrazený, ...
Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...
Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením
Salat s vysokym obsahom bielkovin a vlaknin, ktore organizmus travi pomaly a predlzuje pocit ...
Šopský šalát s grilovanou panenkou, polníčkom a rukolou
Papriky si umyjeme a uložíme do pekáčika. Opekáme do hneda. Trochu neskôr som pridala i...
Netradičné zemiakové placky (fotorecpet)
Pre mňa a našu rodinu sú tieto placky netradičné, pretože doteraz sme ich vždy robili s...
Perníčky s orechom
Hned mäkké.
Parené buchty
Do pohára teplého mlieka pridáme cukor, rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Do misy dáme...
Penne zapečené so špargľou, fetou a zeleninou
A tu je to druhé. Viem, že aj špargľa je zelenina, ale nevedela som,...
Panini al basilico - bazalkové pečivo
Zajtra sa už aj podľa kalendára začína leto a k nemu neodmysliteľne patria aj grilovačky a záhradné...
Zajačia restovaná pečeň na zázvore
Zajačia pečeň je delikatesa, nakoľko som ešte pár kúskov mala, tak som si vymyslela taký...