Špargľové rizoto

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
3 hrnčeky
1,5 hrnčeka
50 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Ošúpanú špargľu varíme asi 8 – 10 minút v osolenej a mierne osladenej vode. Na masle alebo na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme umytú a odkvapkanú ryžu. Premiešame a prilejeme vývar zo špargle.

  2. 2

    Na miernom ohni pomaly varíme asi 20 minút. K uvarenej ryži pridáme na kúsky pokrájanú špargľu, podľa potreby môžeme doliať horúci vývar alebo vodu.

  3. 3

    Osolíme, ochutíme muškátovým orieškom a posekanou vňaťou. Premiešame a prikryté 10 minút dovaríme.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia