Makové krekry
Makové krekry

Vykrajované makové krekry

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 17. decembra 2022
Vykrajované makové krekry
Foto: Kulinární studio MAFRA

Sú veľmi jemne slané a makové semienka tak krásne chrumkajú. Zostane vám po nich na jazyku výborná chuť.

60 ks
porcií
25 (+ odležanie) minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g
20 g celý
1 ČL
1 ČL
1 ČL
160 ml teplá
60 ml




Postup

  1. 1

    Droždie zmiešame s cukrom a teplou vodou. Necháme na teplom mieste asi 15 minút odstáť, kým zmes nezačne tvoriť bublinky.

  2. 2

    Do misy preosejeme múku a zmiešame ju s makom a so soľou. Pridáme vykysnutý kvások a zapracujeme. Potom pridáme olej a vypracujeme vláčne cesto. Zabalené ho necháme odležať 20 minút pri izbovej teplote.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Odležané cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme z neho ľubovoľné drobné tvary. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10–12 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia