Vykrajované makové krekry
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 17. decembra 2022
mesačník Varecha, 17. decembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Sú veľmi jemne slané a makové semienka tak krásne chrumkajú. Zostane vám po nich na jazyku výborná chuť.
60 ks
porcií
porcií
25 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Droždie zmiešame s cukrom a teplou vodou. Necháme na teplom mieste asi 15 minút odstáť, kým zmes nezačne tvoriť bublinky.
- 2
Do misy preosejeme múku a zmiešame ju s makom a so soľou. Pridáme vykysnutý kvások a zapracujeme. Potom pridáme olej a vypracujeme vláčne cesto. Zabalené ho necháme odležať 20 minút pri izbovej teplote.
- 3
Rúru predhrejeme na 180 °C. Odležané cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme z neho ľubovoľné drobné tvary. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10–12 minút.
Tiež krekry:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu