Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
Suroviny
2 poháre
2,5 pohára
2 poháre
1 pohár
1 pohár
1 ks
3 ks
Postup
1
3 vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko ,múku, mak a prášok do pečiva a vymiešame.
Cesto vylejeme na namastený a mukou vysypaný plech .Upečieme a ešte teplý natrieme džemom. Na vrch dáme čokoládovú polevu.
Mak na tuto dobrotu je umlety. Robievala som ho ked som mala mak (u nas nie je dostatok, pestovat nesmiem).
Tento zakusok sme volali MAKOVEC a vzdy nam vsetkym chutnal.
Dievcata ma naucili pouzivat kucharsku knihu, lebo recepty som bud vytalcila, alebo odpisovala
skoda ze som to nedela prv, vela dodrych receptov tu bolo
paci sa mi aky tu tu ludia hned pohovy porad ked niekto nieco potrebuje
este raz dakujem
uz sa tesim ked urobim tento kolac
Tiež ho robím, s nemletým makom a ešte pridávam nasekané kusky varovej čokolády, synovec ho urobil tak, že keď už bol viac-menej pripečený na vrch poukladal rôzne druhy ovocia - napr. celé bobule hrozna tmavého aj bieleho, kusky jablk, kusky kompotoveho rôzneho ovocia. Bol vynikajúci, šťavnatý. Na vrch nič - s tým hroznom a ovocím je veľmi zaujímavý, lebo ovocie z koláča "vystupuje".
Ja mám plynovú rúru a tá pečie nerovnomerne takže keď začne koláč voňať otvorím a špilkou skontrolujem keď sa cesto nenalepí je hotové ak ostane na špilka je treba ešte dopiecť.
Tento zakusok sme volali MAKOVEC a vzdy nam vsetkym chutnal.
myslim ze tam ma ist cely
skoda ze som to nedela prv, vela dodrych receptov tu bolo
paci sa mi aky tu tu ludia hned pohovy porad ked niekto nieco potrebuje
este raz dakujem
uz sa tesim ked urobim tento kolac