Zemiaková baba

Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 2. septembra 2013
Zemiaková baba
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 kg
50 g
40 g
4 strúčiky
4 ks




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame s cibuľou a cesnakom. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme na masti.

  2. 2

    Všetko spolu zmiešame, pridáme soľ, korenie, majorán a rascu. Dáme na vymastený plech a pečieme 45–50 minút na 180–200°C.

  3. 3

    Podávame s kyslou kapustou, uhorkami a zapíjame žinčicou.

Diskusia k receptu

ajay
Toto bola mojho ocka oblubena vecera.
rolfynka
toto robievala moja babka so sestrou sme ho milovali dakujem za pripomenutie
riwexi
Tento recept je celkom bez múky, presne ako robila mama. Ak to bolo príliš riedke, dala hrsť detskej krupice.
editer
Vyskúšam to - len mi tam nepasuje ta rasca ( preberie tu špecifickú chuť pravej Haruli )




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia