Zemiaková baba
Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 2. septembra 2013
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 2. septembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky nastrúhame s cibuľou a cesnakom. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme na masti.
- 2
Všetko spolu zmiešame, pridáme soľ, korenie, majorán a rascu. Dáme na vymastený plech a pečieme 45–50 minút na 180–200°C.
- 3
Podávame s kyslou kapustou, uhorkami a zapíjame žinčicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu