
Karfiolový paprikáš
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Plnené lángoše
Dnes som robila plnené lángoše so salámou a syrom, inšpirovali ma k tomu trhy, ...

Jókaiho zákusok
Dávno-nedávno pridala sem Kukulienka recept na Jókaiho rezy. Dobrota samá! Rozmýšľala som, ako by to...

Špaldové šišky
Mäkké a ľahučké ako pierko! Takéto fantastické môžu byť šišky aj zo špaldovej múky :-)

Veľkonočné syrovo-šunkové žemličky z lístkového cesta
Toto je môj obľúbený recept, pretože ho má rada celá rodina!Najčastejšie ich robím počas veľkej noci...

Zapekaná pohánka/fotorecept/
Toto je asi zwietopf, ale nevadí ak vám to bude chutiť ako nám tak je to fajntopf....

Cestoviny s pistáciovým pestom
Tento recept je na Sicílii zvyčajne súčasťou reštauračného menu, ale myslím, že z kvality tejto...

Moje prvé kvašáky od Eriky
Dostala som krásne uhorky a rozhodla som sa, že spravím kvašáky. Ešte nikdy predtým som...

Trená bábovka ( fotorecept )
V poslednej dobe som piekla veľa zákuskov s ovocím, rebarborou, tak prišla na radu aj jednoduchá bábovka....

Kačacia paštéta s marinovaným jablkom
Kačaciu pečeň odblaníme a zbavíme žíl, vložíme do mixéra, pridáme celé vajcia a žĺtky a...

Lavórový šalát
Nuž, my naozaj šalát robíme v lavóri, lebo sa nikam inam nezmestí a keď my...

Cestoviny s paradajkovo-cesnakovou omáčkou
Receptov na rajčinové omáčky na cestoviny je veľmi veľa, ale toto je môj najobľúbenejší. Naučil...

Hrnčekové muffiny s čučoriedkami
V miske do penista vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme mlieko a olej....

Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

Sicílske Arancini
Mleté mäso vymiešame zo zeleninovou zmesou, nadrobno pokrájanou kapiou, oreganom, soľou a taveným syrom....

Ciabatta a la Marcel Ihnačák
Nechala som sa inšpirovať receptom známeho mladého slovenského kuchára Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera, ...

Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...

Džús z mrkvy ( fotorecept )
Od vlani mi ostalo 2 bedničky mrkvy . Tak som niečo s nej spracovala na džús...

Oškvarkové vence a vrtule
Zostalo mi pár oškvariek a na pagáče ich dosť nebolo. Tak vznikol tento veľmi chutný a...

Kandizované pomaranče Italy
Minule som neodolala a kupila som si par kuskov mojej oblubenej sladkosti v cukrarni v Milane...

Tigrí chlieb
Tigrí chlieb je názov pre bochník chleba, ktorý má jedinečnú kôru. Táto kôra vzniká počas...

Marhuľové rezy.
Tento recept som si narýchlo včera vymyslela. Rada si pozmenujem recepty, ale aj pečiem z toho čo...

Cesnakové kolieska
tento recept mam od mojej maminy, ktora ho nikdy nerobila :) až kym som to nespravila...

Mäsový nákyp
Mäsko pomelieme spolu s cibuľkou, podusíme, okoreníme, vychladíme. zamiešame do masy namočenú žemlu...

Utopenci v aspiku
Tento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu....

Veľkonočná brokolicová omáčka s volským okom
V tomto pôstnom období sa jedia tradičné pôstne jedlá, napr. na Zelený štvrtok to býva...

Špice troch farieb
Piškóty potrieme nezriedenou čokoládou a necháme stuhnúť. Mlieko s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď zovrie,...

Banícke závitky s kyslou kapustou
Tyto závitky vzpomínal můj přítel, který pracoval 30 let na šachtě, že jim je dělali...

Celozrnné fusilli s ricottou a olivami
Celozrnné špirálky čistej chuti s lahodnou ricottou, olivami, paradajkami a čerstvými bylinkami.

Kuracie prsia na paradajkách
Kombinácia paradajok, bazalky a cesnaku nikdy nesklame :-))