Pečená zelenina fotorecept

elekra - fotkaelekra, 26. marca 2011
Pečená zelenina (fotorecept)
Foto: elekra

Pečená zelenina patrí k mojim obľúbeným jedlám. Dá sa jesť ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu.

2-4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
3 ks
2 ks
2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a umyjeme. Zeleninu vyberám podľa chuti a možností nášho obchodu. Najradšej máme mrkvu, petržlen, cibule (bielu aj červenú), cukinu a samozrejme cviklu. Bez nej sa žiadna pečená zelenina nezaobíde.

    Pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame na približne rovnaké kúsky, jemne osolíme, pridáme grilovacie korenie, trochu oleja a podlejeme pohárom vody.

    Pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikryté alobalom pečieme vo vyhriatej rúre. Dĺžka tepelnej prípravy sa riadi druhmi a veľkosťou použitej zeleniny.

    Pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové podávame buď ako samostatné jedlo so smotanovým dipom (smotanu ochutíme bylinkovou soľou) alebo ako prílohu k rôznym druhom mias. Pečená zelenina je vhodná aj pri redukčnej diéte.

    Pečená zelenina (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
raz som niečo podobné jedla u kamarátky, ale ona tam dávala veľa rôznych druhov korení, skúsim tvoju verziu s grilovacím korením, určite to bude rovnako dobré
pecenu zeleninku som jedla raz niekde vo svedsku a bola skvela, bolo tam kadeco, pamatam si tekvice a strasne velmi krasne farby aj vybornu chut mala ta zeleninka. vdaka za recept a za si mi pripomenula spomienku na svedsku farmu. vyskusam
ešte som nejedla takúto pečenú zeleninu, ale čo nebolo, môže byť / a aj bude ! / :))) vďaka za recept. chválim pekné foto; si šikulka. a ešte, veľmi sa mi páči aj tanier !
Pečenú zeleninu milujem, ale bez grilovacieho korenia, veď čo je v ňom? tipujem veľa soli, mletá červená paprika, sušený cesnak a čierne korenie - to si radšej zomeliem čerstvé a pridám aj niekoľko celých strúčikov cesnaku, to bude vôňa
tonička53 - ďakujem!
Julica - ja robievam s grilovacím korením, nedávam ho veľa, ale určite si ho môžeš pripraviť aj doma, tak vieš čo tam dávaš.
Robila som v piatok na večeru, pridala som aj malé zemiačiky v šupke, kapiu, neošúpané cesnakové strúčiky, paradajky. S cesnakovo pažitkovým dipom nemala večera chybu. Už sa teším na repete :-)

Pridaj komentár k receptu: