Foto: elekra
Pečená zelenina patrí k mojim obľúbeným jedlám. Dá sa jesť ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a umyjeme. Zeleninu vyberám podľa chuti a možností nášho obchodu. Najradšej máme mrkvu, petržlen, cibule (bielu aj červenú), cukinu a samozrejme cviklu. Bez nej sa žiadna pečená zelenina nezaobíde.
-
2
Nakrájame na približne rovnaké kúsky, jemne osolíme, pridáme grilovacie korenie, trochu oleja a podlejeme pohárom vody.
-
3
Prikryté alobalom pečieme vo vyhriatej rúre. Dĺžka tepelnej prípravy sa riadi druhmi a veľkosťou použitej zeleniny.
-
4
Hotové podávame buď ako samostatné jedlo so smotanovým dipom (smotanu ochutíme bylinkovou soľou) alebo ako prílohu k rôznym druhom mias. Pečená zelenina je vhodná aj pri redukčnej diéte.
Julica - ja robievam s grilovacím korením, nedávam ho veľa, ale určite si ho môžeš pripraviť aj doma, tak vieš čo tam dávaš.