Foto: makinka31
Možno sa niekomu hodí recept na slaný mls, trebárs na karneval alebo k vínku na ples...
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto I.: | |
300 g |
|
150 ml, vlažné |
|
1 ks |
|
1,5 čl |
|
1 čl |
|
1/5 sáčka, sušené |
|
Cesto II.: | |
180 g |
|
120 g , alebo Hera |
|
na potretie |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kysnuté cesto z polohrubej múky, soli, droždia, kryštálového cukru, toto premiešame a spracujeme vlažným mliekom na cesto. Cesto necháme približne 30 minút na teplom mieste kysnúť.
-
2
Cesto II. si môžeme pripraviť buď na doske alebo v miske. Zmäknutý palmarín vypracujeme s hladkou múkou na cesto, ktoré dáme do chladu na 30 minút odležať.
-
3
Po 30 minútach na pomúčenú dosku rozvaľkáme kysnuté cesto. Tukové cesto vyberieme z chladu a buď rozvaľkáme alebo rukou roztlačíme na veľkosť 1. cesta a dáme na cesto kysnuté.
-
4
Takto pripravené cesto skladáme na štvorec ako keby sme skladali pagáčové cesto
-
5
ešte raz
-
6
a konečná úprava.
-
7
Takto poskladané cesto rozvaľkáme na štvorec, ktorý pokrájame na tyčinky cca 1,5 cm šírky.
-
8
Ak chceme mať menšie korbáče tak zvolíme kratšie pásy cesta, ak dlhšie, tak cesto bude dlhšie. Ja som použila cesto šírky 1 cm a dĺžky 20cm. Tento pás cesta som prehla na polovice a zľahka zatočila alebo 2x po 10 cm a splietla som do korbáča.
-
9
Korbáče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na suchý plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom, ľanom, sézamom, rascou, vegetou, sladkou paprikou alebo fantázii sa medze nekladú.
-
10
Dáme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 150°C 20 minút. Vyberieme a čakáme pokiaľ vychladnú. A už len naliať pohár vínka alebo piva a pomaličky chrumkáme :)
Dakujem,ze sa vam pacia.
neskúšala som prekladať menej krát...skús a potom napíš, ale v pôvodnom recepte je to takto:)