
Mäsová musaka
Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......

Zemiaková polievka aj na víkend
V rokoch povojnových a ešte dlho po nich, u nás doma pod Šibenou horou, táto...

Opilcov šalát po bujarom Silvestri
Určitě aspoň někteří znáte, jaké je to po pořádném flámu. Tenhle salát vás rozhodně napraví....

Kuracia roláda so zeleninovou plnkou
Tento recept je trocha mix, vybratý z viacerých receptov, kombinácia podľa vlastnej chuti. Nakoľko členovia rodiny boli...

Pečené uzené stehno plněné česnekem
Stehna shora nařežeme a naplníme plátky česneku, kousky másla a bylinky.

Polievka z čerstvých rajčín s rokfortom
Táto polievočka je veľmi dobrá a veľmi rýchlo hotová ... recept som našla v akomsi...

Zapekaná cuketa s Nivou
Jednoduché a rýchle jedlo s minimum surovín. Napriek tomu chutné.

Falošné jaternice
Tento recept je zdravšia, jednoduchá a rýchla alternatíva jaterníc, ktorá môže spestriť napríklad...

Červená ryža
Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal...

Opité makovo-orechové rezy
Nuž, veľa krásy nepobrali a ja ich ani neviem efektne naaranžovať, ale sú to beťárky! Klamú telom!...

Ovocné rezy so snehovou prikrývkou
Keď máte veľa kompótov a neviete, čo s nimi, upečte si takýto výborný koláč...

Rybacia kapustnica
Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň. Využijem všetko , čo ponúka kapor, teda okrem mäsa na vysmážanie...

Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...

Salsa Tomatilla
Salsa k masu, rybam, grilovanym pochutkam, servirovana k hlavnym jedlam hlavne v strednej Amerike

Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý...

Domáci chlieb
Keď ešte neboli domáce pekárničky a lekár mi zistil vysoký cholesterol a doporučil len celozrnný chlieb (...

Sójové rezance na čínsky spôsob
Varievam si trošku aj dietnejšie jedlá a tento recept mám veľmi rada.

Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...

Syrovo-jablkový šalát s červenou cibuľou, orechmi a jogurtom
Jablko, syr, červená cibuľa a orechy idú k sebe, miesto majonézy som nadľahčila a...

Plnená kačica
Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo...

Pečivo k vínu - pod vodou
Toto pečivo má rád môj muž a musím ho piecť niekoľko krát ročne a nesmie chýbať na...

Kura s šampiónmi a zeleninou v smotanovej omáčke
Ja som si dnes privstal, aby som stihol uvariť ešte než začnú horúčavy. Túto prípravu...

Raňajkový mozoček
Málokedy dostať bravčové mozočky, nakoniec sa nám to podarilo a dnešné raňajky boli na stole.

Štedrák so špenátom, s bryndzou a so slaninou
Vianočný stôl nie je len o slávnostnej večeri či obedoch. Ostane na ňom dosť miesta aj na slané drobnosti – koláčiky, ...

Salzburger nockerl (salzburské halušky)
Snehový nákyp, ktorý sa s obľubou podáva ako dezert na oslavách alebo párty v oblasti rakúskeho...

Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...

Domáce jaternice
„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...

Lenivá kapusta
Mám rád chutné a rýchle recepty, pri ktorých nestrávim celú večnosť. Ak aj vy, ...

Pilaf
Pripravil som si takéto jedlo raz v zime keď mi veľmi prišlo na chuť červene vínko...

Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a...

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....