Foto: patroveckypitrs
Ak niekto nemôže tresku tak tu ponúkam jednu z verzii náhrada za ňu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 1300 g celé |
|
350 g |
|
300 g |
|
3 ks stredne veľká |
|
50 g |
|
7 ks |
|
7 ks |
|
1 ČL |
|
|
|
3 PL |
|
0,7 l |
|
400 g |
|
3 ks sladkokyslé |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na šalát.
-
2
Do hrnca hlbšieho aby tam vošlo kura nalejem 3,5 l vody a 0,7 l octu pridám bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a soľ. Ďalej dám do hrnca očistené kura, mrkvy a zeler. Hrniec dám variť na sporák spočiatku na silno nech sa voda rozvarí. Potom na pomaly, len tak tichučko vodu bublať.
-
3
Mrkva so zelerom sa skôr uvaria skúsim vidličkou či sú mäkké a vytiahnem von z hrnca ochladnúť. Kura sa dlhšie varí musí byť mäkké a oddeľovať sa od kostí. Potom ho tiež vytiahnem a nechám vychladnúť.
-
4
Počas chladnutia kuraťa som si nakrájal očistenú cibuľu, feferónky a uhorky na drobno. Vychladnutú zeleninu som strúhal na strúhadle. Nakoniec po vychladnutí kuraťa aj to som nakrájal na drobno. Všetko som to dal do hrnca pridal horčicu ešte osolil a trochu mletého čierneho korenia napokon tatársku omáčku.
-
5
Všetko som to dobre premiešal. Ak je to veľmi husté tak stačí dať dve až tri lyžice bieleho jogurtu, alebo trochu nálevu z uhoriek. Šalát som dal do skla a do chladničky od večera do rána.
-
6
Ráno som si dal na tanier s čerstvým rožkom a tlačil do seba až sa mi gule za ušami robili. Tento šalát je kyslý aj pikantný. A hlavné zdravý najmä tá tatárka. Prajem dobrú chuť. Z tohto množstva mi vyšlo 2 kg šalátu.
no nie 2 kilá..to by už bola hostina dlhááá..teda ne-milááá..:-)
Som rada, že si recept pridal, vyskúšajú aj takí, ktorí a podobnom ani netušili.
konštatujem, že úžasne varíš, klobúk dole pred tebou a palec hore!!!
máš krásne recepty :-)
len tak dalej.
Teda -oprava- teraz uz viem :-).
Mas dobry postreh.Rozmyslam na alternative to masko
bud znova trochu povarit s octom, alebo ho dat do studeneho nalevu z uhoriek.Samozrejme ten nalev musi byt skladovany v chladnicke do 7 C. a po dobu aspon 12 h.Zelam pekny nedelny den.
Tak ci tak, za vyskusanie mi to stoji. Paci sa mi tento recept. A aj ten s tym kelom.
Mne velmi chuti tento salat: varecha.pravda.sk/recepty/studeny-pochutkovy-salat-fotore...
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-na-studeno-fotore...
Toto tvoje je uz vyssi level.
Ďakujem to poteší človeka, keď vidím ako si ho niekto vyskúša a potom ho aj robí. Už teraz aj u nás sa robí s kuracích pŕs. Stehna a krídla dávame na pečenie. Na túto dávku dávam asi 750 - 800 g pŕs. Cibuľu keď nakrájam dám ju do sitka a ponorím na minútku do vývaru na mäso. Je potom šalát jemnejší.