Zapekané rezance pod snehom

Mário Pakos a Peter Zembjak
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 16. júna 2013
Zapekané rezance pod snehom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
400 g
4 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Široké rezance uvaríme v slanej vode a scedíme. Na dno vymasteného pekáča dáme polovicu rezancov. Zľahka rozotrieme slivkový lekvár, posypeme vrstvou orechov a na to navrstvíme druhú polovicu rezancov. Dáme zapiecť.

  2. 2

    Z bielkov ušľaháme sneh. Žĺtky s mliekom rozšľaháme, pridáme vanilkový cukor. Zalejeme a dáme zapiecť.

  3. 3

    Pred dopečením navrstvíme sneh z bielkov a zapečieme. Hotové posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

melanka
Na lekvá dáme druhú policu uvarených rezancov.Namiesto orechov je dorý mak. Moja mama dávala tiež sliv. lekvár ale hodne maku. Zaliala len mliekom s rozšlahaným vajcom. Bolo to vynikajúce jedlo. Keď boli hotové tak sme sa súrodenci predbiehali komu sa ujde viacej. Nikdy nezostalo ani sústo na večeru.Ale sú dobré aj na druhý deň tie chute sú prestúpene a je to výborné . Bolo to jedlo mojej mladosti.
astheart
Čím to, že profesionálové skoro vždycka recept popletou??? :)
evanaaa
Ja robím rezance palacinkové, nedávno tu niekto dal recept z nich, tam som spomínala. Ale mne by sa tie rezance zdali suché, dobré by bolo vymiešať žĺtky s cukrom a v tom ich vymiešať a potom rozdeliť na dve časti, jednu naspodok, potom plnka a na vrch druhú časť a z bielkov sneh navrch, ako tu.
vcelka
@astheart ; to bude asi tým, že dobrý profesionál rád varí, ale nerád spisuje. Kým laik si všíma, aké štipku kde dal a koľko toho navážil, profesionál robí od oka a bez textu. A namiesto toho, že by celý postup zdokumentoval, tak ide variť a objavovať niečo nové...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia