Zapekané rezance pod snehom
Mário Pakos a Peter Zembjak
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 16. júna 2013
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 16. júna 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Široké rezance uvaríme v slanej vode a scedíme. Na dno vymasteného pekáča dáme polovicu rezancov. Zľahka rozotrieme slivkový lekvár, posypeme vrstvou orechov a na to navrstvíme druhú polovicu rezancov. Dáme zapiecť.
- 2
Z bielkov ušľaháme sneh. Žĺtky s mliekom rozšľaháme, pridáme vanilkový cukor. Zalejeme a dáme zapiecť.
- 3
Pred dopečením navrstvíme sneh z bielkov a zapečieme. Hotové posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu